Logo
Print this page

Τα όνειρα που "πνίγονται" στη λάσπη του ανοιχτού γηπέδου...

Διανύσαμε ήδη τον Νοέμβρη του 2014, και το πρόβλημα το ίδιο. Σταθερό. Αμετακίνητο. Όταν βρέχει, στο λεκανοπέδιο σταματάν τα πάντα από αθλητισμό. εκσυγχρονισμός σου λέει μετά.

 

Ας πιάσουμε όμως λίγο τα πράγματα από την αρχή.

Στο λεκανοπέδιο, υπάρχουν σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, ακαδημίες, και στίβο ομάδες οι οποίες απασχολούν δεκάδες αθλητές που στη πλειοψηφία τους είναι παιδιά. Ενδεικτικά, λόγο της ενασχόλησης μου, ο Αρισβαίος αυτή τη στιγμή έχει στη δύναμη του 130 αθλητές. Καταλαβαίνουμε λοιπόν το νούμερο πόσο ανεβαίνει με τους υπόλοιπους συλλόγους. 

Ωστόσο όταν η άνοιξη κάνει την εμφάνιση της όλα είναι μια χαρά και όλοι είναι ευχαριστημένοι. Όταν όμως περάσει ο Οκτώβρης και στην καλύτερη περίπτωση και λίγο ο Νοέμβρης, αρχίζουν τα προβλήματα για αθλούμενους και προπονητές. Όταν βρέξει, αναβάλλονται προπονήσεις, αγώνες μπάσκετ τα πάντα.

Και καλά να βρέχει την ημέρα του αγώνα μπάσκετ, αν δε βρέχει και έχει βρέξει όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, ο αγώνας γίνεται κανονικά, και οι ομάδες της Καλλονής πάνε στον αγώνα δίχως προπόνηση.

Αυτό είναι ένα χρόνια πρόβλημα, που ακόμη μέχρι και σήμερα λύση δεν έχει βρει. Παίκτες, παράγοντες, προπονητές, κάνουν τεράστιες προσπάθειες να σκουπίσουν το γήπεδο να το στεγνώσουν να μπορέσουν να κάνουν μια προπόνηση(σκούπες, ροκανίδια,πετσέτες).

Πριν αρκετά χρόνια, όλοι ήταν ξεσηκωμένοι καθώς τότε θα γινόταν το κλειστό της Καλλονής και επιτέλους όλη η κεντρική, Βόρεια, δυτική και βορειοανατολική Λέσβος, θα είχε το κλειστό γήπεδο της. Δηλαδή το 60% του πληθυσμού του νησιού.

 

(*Δείτε σε αποκλειστικότητα τη μακέτα του κλειστού Καλλονής. Όνειρο έτσι δεν είναι;)

Και αυτό όμως έμεινε στα σχέδια του, στις μακέτες και τις μελέτες. Ένα σχέδιο που έγινε, έγιναν μελέτες στην στατικότητα του εδάφους, μόνο η επιχορήγηση έμεινε, η οποία δεν ήρθε ποτέ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και η ακαταλληλότητα του κλειστού γυμναστηρίου που μέχρι τότε οι ομάδες έκαναν λίγα βάρη, λίγο περιορισμένο τρέξιμο, όταν έβρεχε. Πάντως κάτι έκαναν, δεν έχαναν τη προπόνηση. "Υπο κατεδάφιση" η αναγραφή για το κτήριο. Και φυσικά ούτε τα σχολεία, ούτε οι ομάδες μπόρεσαν να το ξαναχρησιμοποιήσουν.

Αυτό βεβαίως είναι και ένα φαινόμενο, το οποίο απωθεί ή αν θέλετε "ξενερώνει" τους αθλητές, οι οποίοι πάνω που ξεκινάν την αγωνιστική τους δραστηριότητα, δεν μπορούν να κάνουν προπόνηση.

Και αν περάσει και ο καιρός και έρθει ο Γενάρης, και να μην βρέχει, σίγουρα η θερμοκρασία δε θα είναι και η κατάλληλη για προπόνηση.

Άραγε αξίζουμε τέτοια αντιμετώπιση; Ένα νησί με μόνο ένα κλειστό και αυτό με τεράστια προβλήματα; 

Ο Δήμαρχος Λέσβου πάντως οφείλουμε να το πούμε κ.Γαληνός, είπε πως η Λέσβος χρειάζεται δεύτερο κλειστό. Το είπε, τι θα κάνει όμως άλλο θέμα.

Η Καλλονή είναι το κέντρο, με ίσες αποστάσεις απο πολλές περιοχές του νησιού. Καταλαβαίνουμε πόσα παιδιά σε χωριά, έχουν ταλέντο και πάει "στράφι". Καταλαβαίνουμε πόσο ο αθλητισμός του νησιού μας παει πίσω, ενώ άλλη νησιά έχουν 3-4-5 κλειστά γήπεδα, κι εμείς έχουμε ένα, κι αυτό με προδιαγραφές προπονητηρίου, που είχε έρθει πριν χρόνια στο νησί μας, επειδή δεν άρεσαν τα σχέδια του οι Κρητικοί.

Οι υποδομές στην Καλλονή, και γενικότερα σε όλες τις περιοχές του νησιού πέραν της Μυτιλήνης είναι στάσιμες και υποβαθμισμένες. Κάπου όλο αυτό πρέπει να σταματήσει. Τα παιδιά, οι νέοι έχουν δικαίωμα σε ένα κλειστό. Το αξίζουν. Είναι στην αναμονή πάρα πολλά χρόνια. Ο Χώρος υπάρχει. Τα σχέδια γι'αυτόν το χώρο υπάρχουν. Ξέρουμε οτι δεν είναι περίπτερο και δεν στήνεται σε 1 μήνα, αλλά είναι κρίμα για όλα αυτά τα παιδιά που διψάνε για άθληση, να έχουν ταλέντο, και να "πνίγεται" στις λάσπες του ανοιχτού γηπέδου.

Είναι ένα άρθρο που συγκεντρώνει τα αμέτρητα χρόνια αναμονής. Που συγκεντρώνει όλες τις φωνές των παιδιών. Άραγε θα εισακουστεί προς εσάς κύριοι;

Όπως και να έχει, εμείς θα ζούμε με αυτήν την ελπίδα. ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΑΛΛΟΝΗΣ!!!

© Kalloninews.gr All rights reserved. Hosting by Rebrand