Log in

Βρέξει, χιονίσει...

Ο  ταμίας νεαρό παλληκάρι με λίγα γένια, υπάκουσε στη θέληση του ηλικιωμένου ζευγαριού και πήρε τη μαύρη τσάντα με τις λευκές λωρίδες στα πλάγια.

 

Εγώ στη γραμμή της αναμονής για λίγα και απλά πράγματα, δοσοληψίες  με ελάχιστα χρήματα, πιστός στα λόγια για λιτοδίαιτα βήματα. Μια έκφραση των ημερών, αλλά και μια δικιά μου επιλογή  και κυρίως προσγείωση, αφού στα άλλα τα πιο κοφτερά και πιο όμορφα  αφήνω τον εαυτό μου  να κυλίσει.

Αλλά και από την άλλη μεριά και να το ήθελα δεν γινόταν, αφού εδώ και καιρό οι τσέπες μας είναι τρύπιες. Και ενώ προσπαθούμε να τις ράψουμε, έστω  να τις μπαλώσουμε με κάποιο περίεργο τρόπο αυτές μέσα σε μια βραδιά πάλι ανοίγουν, κάποιο περίεργο έντομο τρυπώνει μέσα,  δεν εξηγείτε διαφορετικά,  και με τα δόντια τα  μικρά και κοφτερά σπάζει τα νήματα της ραφής από τα χέρια κάποιου που πάλεψε εδώ και τριάντα πέντε χρόνια για  κάποια  σχέδια.

Ποια σχέδια όμως; Αυτό το  περίεργο και θανατηφόρο έντομο συγχρόνως με τα πιο πάνω τρώει κι αυτά τα σχέδια. Κάτι ας πούμε σαν ιός που χτυπάει τα κομπιούτερ και δεν τα αφήνει να ζήσουν  δημιουργώντας στους χρήστες έναν  πανικό, με την δουλειά τους να καταστρέφεται και να σβήνει μέσα  σε  λίγα λεπτά.

Είδα τη μαύρη τσάντα στα χέρια του ταμία, και με δυο τρείς δικές του άκρως συνωμοτικές κινήσεις να την γεμίζει με δεσμίδες ευρώ. Αν θυμάμαι καλά πρώτα πρέπει να έβαλε δυο των πενήντα, μετά μία, και αμέσως καπάκι άλλες δύο. Τα χέρια της γυναίκας άρπαξαν τη τσάντα και με μια το ίδιο σαν του ταμία κίνηση την έφεραν τώρα πιο κοντά στο σώμα, στα στήθη,  μικρό παιδί που είναι έτοιμο να βυζάξει, αιώνια κίνηση των γυναικών μαθημένη ακόμα από τότε με αυτά όμως  τα δάχτυλά της να συνεχίζουν το χορό του φόβου και του τρόμου.

Φόβος και τρόμος ενός μικρού εντόμου με κοφτερά δόντια που τώρα  θα πέσει και σε αυτήν την τσάντα της ηλικιωμένης.  Ναι από τώρα, μόλις μπορέσει και απεγκλωβιστεί από την ηλεκτρονική ομιλία του μικρού και σιδερένιου προθαλάμου, αν βγει τελικά αβλαβής από αυτή τη ταλαιπωρία της επικοινωνίας, τώρα πατήστε αυτό το κουμπί, τώρα λίγα δευτερόλεπτα μπορείτε  να περιμένετε, τώρα μπορείτε να εξέλθετε, και αμέσως η δικιά μου φωνή και τώρα προσέξτε το μικρό  έντομο με τα κοφτερά δόντια.

Τώρα αρχίζει ο φόβος. Να τα βάλω μέσα στο σεντούκι. Και αμέσως μετά η άλλη σκέψη. Όχι πρέπει να τα βάλω κάτω από το στρώμα, ή μάλλον μέσα στο μαξιλάρι.  Λίγα λεπτά είναι αρκετά για να αλλάξουν γνώμη. Πιστεύω ότι μέσα στο φανάρι με τα ψωμιά εκεί θα ήταν η καλύτερη λύση.  Το βράδυ έρχεται  και η αγωνία και ο φόβος μικρά έντομα κατακλύζουν τη σκέψη και εμποδίζουν το σώμα να αντέξει.

Την επομένη με το πρώτο φως τα γνωστά. Το μικρό και θανατηφόρο χτύπημα ήλθε. Τα λεφτά πέταξαν σαν το σχέδιο πτήσης του γνωστού αεροσκάφους που έσβησαν οι κινητήρες και οδηγήθηκε σε αναγκαστική καταστροφική ανώμαλη προσγείωση σε κάποιο ποτάμι. Το μικρό  έντομο με τα μικρά ακονισμένα δόντια έκανε το θαύμα του.

Εγώ στη γραμμή αναμονής για λίγα και απλά πράγματα που δεν φεύγουν από τη σκέψη.

Βρέξει, χιονίσει. Τόσα απλά, βρέξει χιονίσει, αλλά και τόσο δύσκολα, σαν τα αυριανά τα σχέδιά μας. Στη πλατεία Σαπφούς είπε η γυναίκα και χαμογέλασε και αμέσως μετά πρόσθεσε, ξέρεις κάτι εγώ σαν γιατρός  και μετά από πολλές και δύσκολες έρευνες  μπορώ να δηλώσω ευθαρσώς ότι ανακάλυψα το φάρμακο εκείνο που σκοτώνει αυτό το  επικίνδυνο έντομο του φόβου και του τρόμου. Θέλησα κάτι να πω αλλά με πρόλαβε η ρητορεία των λέξεών της. Η μόνη θεραπεία  συνέχισε είναι αυτή,  τρεις τέσσερες σταγόνες από αυτό το μπουκαλάκι που λέγεται  ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, εννοείται  βαθειά στη ρίζα.

Στη στάση της αναμονής  κλέβω τα λόγια του Διευθυντή  της τράπεζας σε κάποιο πελάτη  που με τρόμο αρθρώνει τις λέξεις του, φίλε θα δούμε μέχρι και αύριο και χαμογελώ ήρεμος  με τα άλλα τα πιο πάνω, τρεις με τέσσερες σταγόνες ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, εννοείται βαθειά στη ρίζα.

Αναρτηση Σχολιου

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

2°C

Καλλονή

Showers

Υγρασία: 89%

Ανεμος: 37.01 km/h

  • 04 Ιαν 2019 6°C 0°C
  • 05 Ιαν 2019 6°C -1°C

Kalloninews - Το κέντρο της ενημέρωσης