Logo
Print this page

'Ενα "Αγγλικό" γήπεδο στην Superleague...

Ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ τελείωσε, τα φώτα στον "Ταρλά" έσβησαν, η 12η αγωνιστική για τη Καλλονή αποτελεί παρελθόν, η οποία μετρά μόλις 7 βαθμούς καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση στη βαθμολογία.

Μια βόλτα στο ημίχρονο του παιχνιδιού, με έκανε να αντικρίσω τις κερκίδες στην άκρη άδειες. Το γήπεδο δεν γέμισε, για έναν αγώνα σημαντικό με έναν μεγάλο αντίπαλο, και κατευθυνόμενος ξανά προς τα δημοσιογραφικά θεωρεία, αναρωτιόμουν γιατί". Γιατί ακόμα και τώρα να μην γεμίσει; Γιατί ο κόσμος να μην εξαντλεί τα εισιτήρια; Γιατί οι κερκίδες να μην "σείονται" απο φωνές και συνθήματα για την Καλλονή η οποία αγωνίζεται μπροστά στο κοινό της μόλις για δεύτερη χρονιά στην μεγάλη κατηγορία; Πολλά τα γιατί και διάφορες απαντήσεις γυρνάνε στο κεφάλι μου, με την Καλλονή να έχει την χαμηλότερη προσέλευση στην κατηγορία.

Σκέφτηκα λοιπόν...

Πρώτα απ'όλα το οικονομικό. Το εισιτήριο με τον ΠΑΟΚ το φθηνό, άξιζε 15€. Πολλοί συνάνθρωποι μας αδυνατούν να το δώσουν, προτιμώντας να δουν τον αγώνα στην τηλεόραση και να περάσουν με τα χρήματα αυτά κάποιες μέρες βγάζοντας το καθημερινό τους φαγητό. Ωστόσο, ένα νησί 100.000 σχεδόν κατοίκων, δεν μπορεί να γεμίσει γήπεδο 3.000; Ναι μεν υπάρχει και το οικονομικό αλλά δεν πείστηκα μ'αυτό και ανέτρεξα σε άλλους λόγους.

Μετά σκέφτηκα την βαθμολογική θέση της ομάδας. Η Καλλονή σε 12 αγώνες έχει 7 βαθμούς κάνοντας το χειρότερο ξεκίνημα της σε αυτά τα 3 χρόνια παρουσίας της στην Superleague, παρά το γεγονός πως άξιζε κάτι παραπάνω σε ορισμένα παιχνίδια. Ωστόσο, ένας υγιής φίλαθλος, δεν θα σκεφτόταν την θέση της ομάδας του, το αντίθετο μάλιστα. Θα έκανε τα πάντα για να φωνάξει γι'αυτή και να τη "σπρώξει" στη νίκη. Πράγμα που φυσικά δεν γίνεται. Άρα λοιπόν κατέληξα πως ούτε αυτό είναι 100% γιατι κακά τα ψέμματα οι Έλληνες είμαστε και λίγο "πανηγυρτζίδες".

Έτσι, μου έμεινε ένα ενδεχόμενο, αυτό του "συναισθήματος". Η Ομάδα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλλονή μετά τη συνένωση Αρισβαίου και Απόλλων Δαφίων. Όταν ανέβηκε σε επαγγελματικές κατηγορίες βρέθηκε ο Νίκος Μιχαλάκης ο οποίος διέθετε κεφάλαιο και μπορούσε να κρατήσει την ομάδα. Πράγματι το έκανε, και μάλιστα πολύ πετυχημένα, καθώς όλοι κρινόμαστε απο το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα για την ΑΕΛΚ είχε θετικό πρόσημο. Την ανέβασε στην πρώτη κατηγορία, και όλο το νησί παραληρούσε γι'αυτή την ιστορική στιγμή. Ωστόσο αυτό "έσβησε" γρήγορα, κι όταν τώρα χρειάστηκε να μετρήσουμε τα κουκιά, αυτά ηταν λίγα. Έχουμε φτάσει στο σημείο να μην ακούμε ενα σύνθημα, ένα τύμπανο, να βλέπουμε χαρτάκια στο γήπεδο βρε αδερφέ. Είναι μοναδικό αυτό που γίνεται στη Λέσβο, σε κανένα άλλο γήπεδο δεν θα γινόταν. Αντίθετα, βλέπουμε καλλίγραμμες κυρίες βαμμένες, τακούνι 12 πόντων, ακριβά ρούχα, να φτάνουν 5 λεπτά πριν τη σέντρα και να παρελαύνουν. Επίσης, βλέπουμε κυρίους με τελευταίας τεχνολογίας κινητά να σελφάρουν.

Με λίγα λόγια, ήρθαμε στο γεγονός (αγώνας) αυτό σήμερα να πιούμε έναν καφέ, να κάνουμε ένα check-in να βγούμε μια selfie να μας δουν οτι είμαστε εδω και..."γειά σας". Ούτε συναίσθημα γι'αυτή την ομάδα ούτε τίποτα περισσότερο. Βέβαια, τώρα θα μου πείτε, τι έγιναν και οι φανατικοί φίλοι της Καλλονής που φώναζαν. Ο σύνδεσμος της Καλλονής συμμετέχει μαζί με άλλους συνδέσμους στο κίνημα ενάντια στη κάρτα φιλάθλου και απέχουν. Ωστόσο, κι αυτοί να ήταν, σίγουρα θέλουν πολύ περισσότερο κόσμο στο πλάι τους για να ακουστούν δυνατά, να τονώσουν τους παίκτες!

Διαβάζοντας όλα αυτά, σίγουρα θα κάνετε τον παραπάνω συνειρμό " Ας μην έπαιρναν την ομάδα απο τη Καλλονή". Το ξέρω πως θα τον κάνετε. Κι εγώ αυτό λέω μέσα μου στο ¨οπαδικό" κομμάτι που αφορά την ομάδα του τόπου μου που στήριζα απο μικρός. Ωστόσο, μιλώντας αντικειμενικά και δημοσιογραφικά δεν θα το πω αυτό. Θα σας εξηγήσω το γιατί.  Είσαι ο μεγαλομέτοχος μια ομάδας, μιας εταιρίας ουσιαστικά Α.Ε. , για να μιλήσουμε και λίγο ωμά. Το λογικό και το επόμενο είναι να πάρεις την επιχείρηση σου και να την πας εκει που θα στηριχθεί καλύτερα. Λες η Μυτιλήνη έχει 40.000 κόσμο(εισιτήρια), εκατοντάδες επιχειρήσεις (διαφημίσεις), γήπεδο κοντύτερα στις προδιαγραφές που θέλουμε, περισσότερη "ζωή" για τους παίκτες. Άρα τι καλύτερο λοιπόν απο εκεί; Σωστά λοιπόν έπραξαν οι ιθύνοντες , μιλώντας πάντα "ωμά" και βγάζοντας το συναίσθημα στην άκρη. Αυτό τους βγήκε, βλέποντας τον πρώτο καιρό το γήπεδο γεμάτο. 

Ωστόσο ερχόμαστε τώρα, στην παρούσα φάση, που η ομάδα χρειάζεται το κομμάτι "συναίσθημα", το κομμάτι "πάθος" το κομμάτι ¨οπαδοί". Το κομμάτι δυστυχώς αυτό λείπει. Το έχουμε βγάλει σκεπτόμενοι με διαφορετικά κριτήρια. Προφανώς και δεν κατηγορώ τον πρόεδρο της ομάδας. Εκείνος, έκανε οτι θεωρούσε δυνατό και καλύτερο για την ομαδα. Ωστόσο τώρα, που η ομάδα θέλει μια γερή τόνωση, μια γερή ένεση ψυχολογίας πρέπει να γίνει κάτι να γεμίσει το γήπεδο να ακουστούν επιτέλους φωνές. Είναι το μοναδικό "Αγγλικό" γήπεδο στην Ελλάδα. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό, αλλά κακά τα ψέμματα, οι παίκτες μας έχουν μάθει με φωνές, με ζωή με συνθήματα.

Η ομάδα με τον ΠΑΟΚ απο το 40' μέχρι το 77' πίεζε, έπαιζε κάτω απο τη σέντρα τον ΠΑΟΚ, κι εκεί που ήθελε το κάτι παραπάνω (φωνή, σύνθημα) δεν το είχε....

Άρα λοιπόν, την παρούσα φάση το μόνο που πρέπει να γίνει είναι ηρεμία και η ομάδα να έρθει πιο κοντά στους φιλάθλους, να "σπάσει ο πάγος" αν υπάρχει, γιατί η Καλλονή πρέπει να μείνει στην μεγάλη κατηγορία, όλοι το θέλουμε. Φυσικά για όλα τα παραπάνω, δεν πρέπει μόνο η διοίκηση να κάνει ενέργειες, αλλά και όλοι οι φίλαθλοι. Πρέπει να σηκωθούν απο τους καναπέδες να κάνουν πέρα το ότι άσχημο νιώθουν απο αυτήν την ομάδα απο το παρελθόν που προφανώς τους πίκρανε, να παν στο γήπεδο και να δώσουν το καλύτερο τους χειροκρότημα και τη δυνατότερη φωνή τους για την ομάδα. Φυσικά όχι μόνο δυο φορές (Ολυμπιακό , Παναθηναικό).

Ξέρω πολλοί έχουν πικραθεί τόσο που δεν θα το κάνουν, αλλά απο την άλλη, υπάρχουν πολλοί που θα το κάνουν. Η ομάδα χρειάζεται στήριξη, κι αν πέσει (απευχόμαστε) μετά ίσως πείτε απο μέσα σας, στο φίλο σας, στο παιδί σας "να είδες δεν στήριξαν την ομάδα και έπεσε". Ενώ κι εσείς ο ίδιος, δεν το κάνατε. Η ομάδα δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε. Κάνει το νησί μας κάθε βδομάδα να ακούγεται, λειτουργεί με ακαδημίες, υπάρχουν πάρα πολλά ντόπια παιδιά, φίλοι μας, που έχουν τεράστια ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους. Υπάρχουν ντόπια παιδιά στις εθνικές ομάδες χάρη στην Καλλονή. Γενικώς, ανεβάζει κατά πολύ το επίπεδο στο νησί μας. Τα οφέλη είναι πολλά και θα πρέπει να χρίζει διαφορετικής αντιμετώπισης...

 

© Kalloninews.gr All rights reserved. Hosting by Rebrand