Log in

Η θεωρεία των πέναλτι

Κάποιος  τον είπε, γάτο,  ένας  άλλος  πιο κει, γατόνι, και  μια άλλη φωνή  στα  πιο μέσα καθίσματα της καφετέριας,  γάτο με πέταλα.  Πάντως όλοι μίλησαν στο ίδιο μήκος κύματος   με τη λέξη αυτή να κυριαρχεί στο λεξιλόγιό τους.   Κι  εγώ συμφωνώ με τους  πιο  πάνω φίλους και προσθέτω,  μεγάλη γάτα ο  δικός  σου,    ένα βλέμμα  που καρφώνει τον αντίπαλο, τον κάθε αντίπαλο. 

 

Μπορεί    να είναι   κι αυτός ο ταμίας στη τράπεζα, που πίσω από τα   τζάμια τα τρυπημένα  μετράει, προσθέτει και αφαιρεί. Μεγάλος γάτος ο δικός σου,  αφού δεν τολμάς να  αρθρώσεις λέξη, και αν τολμήσεις θα σε κοιτάξει με τέτοιο βλέμμα που λες αμάν καλύτερα ας μη μίλαγα.  Άσε που οι κουβέντες  σου σπάνε τα μούτρα τους πάνω στα τζάμια. Μα τέλος πάντων ποιος επινόησε αυτό το σύστημα;  Σκύβεις  και προσπαθείς να μιλήσεις από αυτό το μικρό άνοιγμα.   Κατά τα άλλα  πάει και έρχεται η φραπεδιά για καλύτερη ίσως ευστροφία και  πιο ψαρωτικό βλέμμα.

 Να λοιπόν   που  αλιεύσαμε και τη λέξη από το στρατό.  Άλλος γάτος κι αυτός ο Λοχαγός, αφού παρόμοια σαν τον   ψυχρό  κόκκινο εκτελεστή του πέναλτι πατάει τη σκανδάλη κι αυτά τα θραύσματα από τα λόγια του πέφτουν επάνω  στους  στρατιώτες  και   τους  κόβουν τα πόδια.  Τα χέρια πίσω, το τζόκευ μέχρι τα γυαλιά ηλίου, ίσως και λίγο μουστάκι,  αδύνατος  με  χαρακτηριστικά αθλητή,  γυαλισμένα άρβυλα κι αυτή η φόρμα σιδερωμένη στο σικ, η δικιά του υπακούει  και γυαλίζει τα άρβυλα και σιδερώνεi    σαν  καλή και φιλότιμη γκόμενα.  Κατά τα άλλα γάτος, με απέναντι στη     black  line τους άλλους,  τους  ψάρακες.

Η  ίδια και απαράλλακτη εικόνα στο πρόσωπο του φίλου μου διεθνή ποδοσφαιριστή. Ξημερώματα, στο ματς . Η μπάλα στη γραμμή, και απέναντί του  ο περιβόητος γάτος ή γατόνι ή γάτος με πέταλα.  Μια    δυνατή μονομαχία, μια δυνατή ζαριά, ένα δυνατό σπριντ.

Η ώρα είχε πάει δυο τα ξημερώματα.  Έλα πάτα τη σκανδάλη!  

Στην αρχή τον είδα ψαρωμένο, σαν αυτόν τον νεοσύλλεκτο στρατιώτη,  που τώρα μαθαίνει βηματισμό, κι ενώ ακούγεται δυνατά η φωνή από το πλήθος, πάτα τη σκανδάλη, αυτός χάνει το βήμα, μπερδεύεται, ψαρώνει, σουφρώνει τα χείλια, σηκώνει το βλέμμα ψηλά.

  H  θεωρεία των πέναλτι.

Ανησυχώ  ακόμα περισσότερο,  όταν αυτός ο ξένος εκπαιδευτής  τον αφήνει μετέωρο και φεύγει. Τελευταία στιγμή!  Που πας ρε φίλε!  Καλέ δεν το έμαθες ακόμα ότι οι μεγαλύτερες δοκιμασίες κρίνοντα στα τελευταία λεπτά.; Τέλος πάντων τον άφησε και έφυγε. Λοιπόν τώρα μόνος, απέναντι σε μια πραγματική  γάτα. Και τότε αυτό το μνημονικό ξύπνησε και ήρθε στο φως. Για στάσου ρε φίλε κάπου τον ξέρω αυτόν, ξέρω όλα τα συνήθειά του, από τον τρόπο που έδενε τα κορδόνια  στο γήπεδο, μέχρι κι αυτή τη φόρα που έπαιρνε για να σημαδέψει και να πατήσει τη σκανδάλη, στα δίχτυα του γηπέδου.

 Στάσου ρε φίλε αυτός  χτυπάει πάντα προς μια κατεύθυνση. Λοιπόν θα πέσω προς τα κει   και θα αρπάξω με τα νύχια μου τον ποντικό. Ναι, μεγάλος γάτος ο δικός σου, το είπε και το έκανε.

  Και δω  σε αυτό   το  επικίνδυνο παπατζιλίκι,  παίζει  μεγάλο ρόλο  η διαφορετικότητα, και η  αυτοσυγκέντρωση  της γιόγκας.

 Το σκέφτομαι, το λέω και το κάνω. Αυτό το γατίσιο βλέμμα, άρπαξε τη μνήμη με τα νύχια και την ξέσκισε.

  Για να βάλεις   το πέναλτι  πρέπει να το θέλεις, για να θέλεις πρέπει να έχεις, για να έχεις πρέπει  να παλέψεις,  για να παλέψεις  πρέπει να  τολμάς,  για να τολμάς πρέπει να περπατάς ίσια, σαν   τον  μουσάτο με τα τατουάζ, τον κόκκινο ντε που έκρυψε τα σημάδια επιμελημένα, και ψυχρά εκτέλεσε τον γάτο.

Απόκρουση, και η ώρα είχε πάει περίπου δυόμιση τα ξημερώματα.

Διαφορετικότητα μόνο στα λόγια δεν γίνεται. Το σκέφτομαι, το λέω και το κάνω με όποιο κόστος.  Στα βαθειά δεν κάνω πίσω με την δικαιολογία  της έλλειψης ανεφοδιασμού. Το μάθαμε το ποίημα τώρα . Γιατί ρε φίλε δεν φεύγει το πλοίο;  Α, καλά δεν το έμαθες έλλειψη ανεφοδιασμού. Καλά, και που είναι ρε παιδιά αυτή η μαγκιά  της ξεχαρβαλωμένης εταιρείας  να πολεμάει και να νικάει; 

Γατίσιο πρόσωπο και λύση πάνω στη λύση. Όχι, εμείς εκεί, μεθυσμένα βήματα γκριμάτσες και  σουτ απόκρουση. Η  θεωρεία της αυτοσυγκέντρωσης  και του πιστεύω  ενάντια στις  αγχωμένες γκριμάτσες  μπροστά  στα παπατζιλίκια  μιας μπάλας  ή μιας μπαζμένης κατά τα άλλα γκόμενας, που αρνείται να σιδερώσει.

Τέλος πάντων,  συμπέρασμα των καιρών, και θεωρεία των πέναλτι, ‘’ψυχρός εκτελεστής, αν θέλεις να νικήσεις, τα άλλα τα συναισθηματικά  δεν έχουν θέση. Ζαριά, χτύπημα, σκέψη, πρόγραμμα,  σουτ  και μέσα.’’ 

Αναρτηση Σχολιου

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

2°C

Καλλονή

Showers

Υγρασία: 89%

Ανεμος: 37.01 km/h

  • 04 Ιαν 2019 6°C 0°C
  • 05 Ιαν 2019 6°C -1°C

Kalloninews - Το κέντρο της ενημέρωσης