Logo
Print this page

Σε ένα "θέατρο" σκιών...

Απίστευτες καταστάσεις διαδραματίζονται γύρο απο το γηπεδικό πρόβλημα του "Ταρλά" με Καλλονή και Αιολικό να κινούνται συνεχώς για το γήπεδο για διαφορετικούς λόγους και διαφορετικές καταστάσεις ο καθένας.

 

Απο την μια ο ΚΑΠ αναφέρει ρητά στο άρθρο 8 παράγραφος 9 ότι δεν μπορεί να γίνονται παιχνίδια ερασιτεχνικών σωματείων στο ίδιο γήπεδο ομάδας Σούπερ Λίγκας και αν αυτό συμβεί γίνεται κατ’ εξαίρεση κατόπιν σχετικής άδειας από τη διοργανώτρια, όπως γινόταν και στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ.

Η επερχόμενη δημοτική αρχή θέλοντας να "μοιράσει τη πίτα" και στους δυο, θέλει να δώσει σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια της Καλλονής, το δικαίωμα στον Αιολικό να αγωνίζεται και αυτός στην επι σειρά ετών έδρα του.

Το όλο θέμα έφτασε μέχρι το Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας την Πέμπτη (23/7) σε σημείο, που για μισή ώρα το συμβούλιο ασχολήθηκε αποκλειστικά με αυτό το ζήτημα!

Αρχικά -όπως αναφέρει το a-sports- η Καλλονή δια του εκπροσώπου της Κώστα Παπαδόπουλου ενημέρωσε τον πρόεδρο της διοργανώτριας Δημήτρη Αγραφιώτη ότι σε ένδειξη διάθεσης καλών σχέσεων από την πλευράς της με τον συντοπίτη της Αιολικό δέχεται να δοθεί για πέντε ματς το γήπεδο του Ταρλά, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, πως δεν συναινεί σε τίποτα άλλο.

Έτσι, ο Αγραφιώτης επικοινώνησε για το όλο θέμα με το νέο δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό (αναλαμβάνει το Σεπτέμβρη), καθώς ο τελευταίος και σε αντίθεση με τους κανονισμούς έχει υποστηρίζει ότι με το αιτιολογικό ότι το γήπεδο του Ταρλά είναι δημοτικό, εκείνος θα το παραχωρεί και στον Αιολικό τις ημέρες που δεν θα αγωνίζεται η Καλλονή!

Μάλιστα αυτό το επανέλαβε και στον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας.

Ωστόσο το θέμα μπερδεύει καθώς η Καλλονή έχει πάρει παραχωρητήριο από το νομικό πρόσωπο Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού του δήμου Λέσβου για 10 χρόνια (αρχής γενομένης από το 2012 αρκεί να αγωνίζεται σε Β’ Εθνική ή Σούπερ Λίγκα), η διοργανώτρια της μεγάλης κατηγορίας τάχθηκε στο σύνολο της υπέρ των θέσεων της ΑΕΛΚ, που είναι σύννομες με τον ΚΑΠ.

«Αυτό που λέτε δεν μπορεί να συμβεί και δεν μπορεί να ισχύει…», απάντησε μεταξύ άλλων ο Αγραφιώτης όταν του ειπώθηκε από το Γαληνό ότι θα δοθεί παραχωρητήριο για τη χρήση του δημοτικού γηπέδου της Μυτιλήνης και στον Αιολικό, σύμφωνα με αναφορές του ίδιου ιστότοπου.

Στο όλο θέμα πάντως, την Παρασκευή υπήρξε εξέλιξη και στην τοπική κοινωνία του νησιού.

Και αυτό καθώς έγινε συνάντηση των ανθρώπων της Καλλονής, μετά τη στήριξη και του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, με το νυν δήμαρχο Δημήτρη Βουνάτσο, ο οποίος υπογράμμισε ότι έχει δίκιο η ΑΕΛΚ και ενημέρωσε σχετικά και τον εκπρόσωπο του νομικού προσώπου της Λέσβου να μην προβεί σε καμία αλλαγή του παραχωρητηρίου του γηπέδου του Ταρλά δίνοντας δυνατότητα χρησιμοποίησης και στον Αιολικό. Και αυτό διότι μια τέτοια εξέλιξη θα καταλήξει στο να κινηθεί η Καλλονή εναντίον του νομικού προσώπου Λέσβου, ζητώντας αποζημιώσεις μέσω της διαδικασίας των ασφαλιστικών μέτρων.   

 

Σχόλιο: Πλέον ο Αιολικός διεκδικεί το γήπεδο για παιχνίδια στα οποία η Καλλονή θα αγωνίζεται εκτός έδρας, ενώ η Καλλονή παρά το γεγονός πως ήθελε να φανεί η καλή της υπόθεσης με την αρχική της συγκατάθεση, προσπαθεί ισχυριζόμενη νόμους διατάξεις κλπα, να "πετάξει" τον Αιολικό απο το γήπεδο απο το οποίο επι σειρά ετών διέγραφε σπουδαίες σελίδες στην ιστορία του. Τουλάχιστον ας ταχθεί ανοιχτά στο θέμα, και όχι να δράτει με "βιτρίνα" την καλή πρόθεση κατά τα άλλα να συνυπάρξουν και οι δυο, αλλά με άλλα μέσα να δημιουργεί εμπόδια. Άλλωστε αν το πάρουμε και διαφορετικά, η Καλλονή αν πριν 4 καλοκαίρια δεν έφευγε "νύχτα" απο τη Καλλονή που ήταν η φυσική της έδρα και η περιοχή που ανέδειξε την ομάδα, τώρα δεν θα υπήρχε τίποτα απ'όλα αυτά. Ούτε ο Αιολικός δεν θα προσπαθούσε να διεκδικήσει το γήπεδο που έγραφε όλα αυτά τα χρόνια ιστορία και βρίσκεται στην πόλη του, ούτε η "φιλοξενούμενη" στην πόλη της Μυτιλήνης, Καλλονή λόγο μεγαλύτερης κατηγορίας να το θέλει μόνο για την πάρτη της. Εσείς λοιπόν κύριοι που πήρατε την ομάδα απο το λεκανοπέδιο βγάλτε τώρα τα κάστανα απο τη φωτιά τα οποία παρεμπιπτόντως είναι πολλά, και δεν φοράτε και γάντι! Καλά ξεμπερδέματα! Εμείς πάντως θα παρακολουθούμε αμερόληπτα τις εξελίξεις και θα τις μεταφέρουμε στον κόσμο δίχως κανένα άγχος...

 

© Kalloninews.gr All rights reserved. Hosting by Rebrand