Log in

Πρότεινε διαδημοτική επιτροπή ο Τ. Βέρρος, "ΟΧΙ" απο Γαληνό

Πρόταση για την άμεση δημιουργία μίας Διαδημοτικής Επιτροπής ανάμεσα στον σημερινό Δήμο και τους δύο νεοσύστατους Δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, κατέθεσε προ ημερών στο Δήμαρχο Λέσβου κ. Σπύρο Γαληνό, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχης Βέρρος.

Σήμερα(11.06) ο δήμαρχος Σπύρος Γαληνός απάντησε αρνητικά στην πρόταση αυτή!

Αναλυτικά η πρόταση του Κυρίου Τταξιάρχη Βέρρου, δημάρχου Δήμου Δυτικής Λέσβου:

Αγαπητέ Δήμαρχε και αγαπητοί συνάδελφοι,

Η δύσκολη συγκυρία της μετάβασης της λειτουργίας του πρώτου βαθμού της αυτοδιοίκησης από έναν δήμο, σε δύο νεοσύστατους, σε συνδυασμό με το γεγονός πως πολλές παράμετροι, καθοριστικές λεπτομέρειες αλλά και συγκεκριμένες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για να λειτουργήσουμε άπαντες εύρυθμα στο νέο καθεστώς που ορίζει ο «Κλεισθένης» από 1/9, είναι αδιευκρίνιστα σε εκκρεμότητα, με ωθεί να σας απευθυνθώ από τώρα.

Η διάσπαση του Δήμου Λέσβου, η οποία αποτέλεσε παλλαϊκό αίτημα της αυτοδιοίκησης στο νησί, νομοθετήθηκε εκ μέρους της κυβέρνησης προς ικανοποίηση πιστεύω όλων μας, ωστόσο είναι σαφές πως πλέον, η ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού βήματος, εναπόκειται πια κυρίως σε εμάς. Τους αιρετούς πολιτικούς προϊσταμένους του σημερινού δήμου Λέσβου, τους αιρετούς πολιτικούς προϊσταμένους των δύο νέων δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και φυσικά στους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εργαζομένους. Οι οποίοι καλούμαστε με αίσθημα ευθύνης κυρίως απέναντι στους συνδημότες μας, τόσο στο μεσοδιάστημα που προηγείται πριν την 1η του Σεπτέμβρη, όσο θεωρώ και κατά τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο της θητείας των νέων δημοτικών αρχών, να συνεργαστούμε στενά για να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε ικανοποιητικά τα προβλήματα που θα ανακύψουν μέχρι να πάψουμε οριστικά να λειτουργούμε ως μεταβατικοί οργανισμοί.

Με την παρούσα λοιπόν και εκφράζοντας χωρίς περιστροφές την αγωνία μου ενόψει της επόμενης ημέρας, προτείνω την άμεση σύσταση μίας Διαδημοτικής Επιτροπής (εκ των τριών ουσιαστικά δήμων), η οποία θα επιλαμβάνεται από τώρα -και μέχρι ενός εύλογου διαστήματος ως την ομαλοποίηση του νέου καθεστώτος λειτουργίας μας- όλων των ζητημάτων της ίδρυσης ουσιαστικά των δύο νέων δήμων. Στην Επιτροπή αυτή, αρχική μου σκέψη -την οποία και σας καταθέτω προσδοκώντας και στις δικές σας προτάσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα- είναι να συμμετάσχουν πέραν φυσικά του Δημάρχου Λέσβου κ. Σπύρου Γαληνού, οι αρμόδιοι κύριοι Αντιδήμαρχοι Προγραμματισμού, Τεχνικών Έργων και Διοικητικών Υπηρεσιών, οι Διευθυντές των Υπηρεσιακών λειτουργιών του Δήμου Λέσβου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Λέσβου και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης μαζί με τον υπογράφοντα. Σκοπός αυτής της Διαδημοτικής Επιτροπής, η οποία θα δύναται να λειτουργεί και μετά τον Σεπτέμβρη, θα είναι να συμβάλλει στην αποσαφήνιση όλων εκείνων των διαδικασιών που προβλέπονται για το διαμοιρασμό προσωπικού, μηχανημάτων και οικονομικών στοιχείων και κατ΄ επέκταση στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των κοινών ενεργειών και αποφάσεών μας για την απρόσκοπτη συνέχεια του προγραμματισμού των έργων και δράσεων που έχουν δρομολογηθεί ήδη από τη σημερινή δημοτική αρχή.

Προσδοκώντας στην κατανόηση της αγωνίας μου να καταπιαστούμε από τώρα με αυτή τη δύσκολη υπόθεση και κυρίως στην αναγνώριση της αναγκαιότητας να συνεργαστούμε με καλή πίστη για ένα κοινό καλό αποτέλεσμα, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνεργασία, αναμένοντας συντόμως την ανταπόκρισή σας. Είναι αυτονόητο δε πως η πρότασή μου κατατίθεται για να βελτιωθεί και από τις δικές σας σκέψεις.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Ταξιάρχης Βέρρος

 

Αρνητική ήταν η απάντηση του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού στην πρόταση του Ταξιάρχη Βέρρου για την σύσταση επιτροπής που θα προχωρήσει τις διαδικασίες διασπάσεις των δυο δήμων.
 
Όπως αναφέρει στην απάντηση του κ. Γαληνός όλες οι διαδικασίες έχουν προβλεφτεί απο τον νόμο και άρα δεν υπάρχει καμία ανάγκη σύστασης μιας τέτοιας επιτροπής
 
Αναλυτικά:
 
Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, έστειλε την παρακάτω απαντητική επιστολή στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, σχετικά με την πρόταση του κ. Βέρρου για την σύσταση διαδημοτικής επιτροπής για τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου.
 
Αγαπητέ κ. Βέρρο,
 
Σε απάντηση της από 07/06/2019 επιστολής σας αναφορικά με την σύσταση διαδημοτικής επιτροπής για τη διάσπαση του Δήμου Λέσβου, θα ήθελα να σας ενημερώσω  τα εξής.
Στο νόμο 4600/2019 (Τροπολογία ΥΠ.ΕΣ για την κατάτμηση των 5 Δήμων)  περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία, που θα ακολουθηθεί για την διάσπαση του σημερινού Δήμου Λέσβου σε δύο νέους Δήμους, τον Δήμο Μυτιλήνης και τον Δήμο Δυτικής Λέσβου. Σας διαβεβαιώ ότι, η προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία θα τηρηθεί απαρέγκλιτα, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς των δύο δήμων. Συνεπώς, η δημιουργία της επιτροπής που αναφέρετε δεν είναι δυνατή καθώς ο νόμος προβλέπει ρητά τη διαδικασία. Επίσης, ο ενιαίος Δήμος Λέσβου διοικούμενος από τον Δήμαρχο Λέσβου και τη Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσει να υφίσταται και να έχει αποφασιστική αρμοδιότητα έως την 31η Αυγούστου.   
 
Επειδή συμμερίζομαι, για πολλούς λόγους, την αγωνία σας για την επόμενη μέρα, αγωνία η οποία ξεκίνησε πολύ πριν τη διάσπαση του Δήμου, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι μετά το πέρας των διαδικασιών και πριν οι αποφάσεις τεθούν προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα κληθείτε είτε εσείς είτε εκπρόσωπός σας μαζί με τον νέο Δήμαρχο Μυτιλήνης ή εκπρόσωπο αυτού, να ενημερωθείτε σχετικά και να καταθέσετε τις προτάσεις σας επί του σχεδίου της απόφασης.

Οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Λέσβου είναι στη διάθεσή σας για να σας παράσχουν οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση.
 
Με εκτίμηση,
 
-Ο-
Δήμαρχος Λέσβου
Σπύρος Γαληνός

 

Αναρτηση Σχολιου

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

2°C

Καλλονή

Showers

Υγρασία: 89%

Ανεμος: 37.01 km/h

  • 04 Ιαν 2019 6°C 0°C
  • 05 Ιαν 2019 6°C -1°C

Kalloninews - Το κέντρο της ενημέρωσης