Log in

«Πρώτη» με αισιοδοξία και ενότητα

Συναίνεση και ωριμότητα έβγαλε η πρώτη άτυπη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Δυτικής Λέσβου

Η έστω και ανεπίσημη «πρώτη» του νέου δημοτικού συμβουλίου του δήμου Δυτικής Λέσβου που έγινε το Σάββατο(20.07), έβγαλε πολιτική ωριμότητα, εξασφάλισε συναινέσεις και δημιούργησε προσδοκίες για την ίδρυση ουσιαστικά, ενός ισχυρού δήμου στο βόρειο κομμάτι του νησιού. Αφού διαπιστώθηκε, ότι ενόψει της σωστής εφαρμογής της διάσπασης του δήμου Λέσβου, οι παρατάξεις της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, δεν πρόκειται να χάσουν τον προσανατολισμό τους, μέσα από στείρες αντιπολιτευτικές στάσεις. Αντίθετα θα συμβάλλουν όλες προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά η νέα εποχή του δήμου Δυτικής Λέσβου, πριν διασταυρώσουν εν συνεχεία τα ξίφη τους στα δημοτικά συμβούλια, για την υπεράσπιση πια των συμφερόντων των δημοτών.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 13 άτομα, περιλαμβάνονται οι Marinos Orfanos, Zaharoula Ioakeim και Asanoula Kokkinelli, άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Ο νέος δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος,για τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα, μέσω της διαδημοτικής επιτροπής που «τρέχει» τη διάσπαση και συζήτησε με τους δημοτικούς συμβούλους για τα πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν, αλλά και τις ενδεχόμενες λύσεις.

Στη συνεδρίαση που έγινε στα ΚΕΠ Καλλονής και κάλυψε το «kalloninews», ήταν παρόντες τόσο ο Νικόλαος Χήρας εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και ο Στρατής Ζαφείρης, ενώ έλειπε λόγω μίας ανειλημμένης υποχρέωσής του, μόνον ο κ. Γιάννης Συκάς.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, εκφράστηκε ο προβληματισμός για τους δύσκολους πρώτους μήνες λειτουργίας του νέου δήμου, με την αντιπολίτευση να δείχνει πάντως μία διάθεση αν όχι στήριξης, τουλάχιστον ανοχής απέναντι στη δημοτική αρχή, μέχρι να αρχίσει ο νέος δήμος να πατάει γερά στα πόδια του.

Το στεγαστικό ζήτημα, η επάρκεια σε προσωπικό, τα περιουσιακά στοιχεία, οι έκτακτες αποφάσεις για την λειτουργία του πρώτου τριμήνου αλλά και γενικά όλα όσα αφορούν στην διάδοχη κατάσταση του δήμου Λέσβου, ήταν αυτά που συζητήθηκαν μεταξύ των δημοτικών συμβούλων και ευχή όλων είναι πια, η διάσπαση να προχωρήσει με τα μικρότερα δυνατά προβλήματα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, περιλαμβάνεται ο Giorgos Karathanasis, άτομα κάθονται

Στην συζήτηση που αναπτύχθηκε, τέθηκαν ερωτήματα απο δημοτικούς συμβούλους προς τον  Δήμαρχο, και κυρίαρχη απορία ήταν η διάδοχη κατάσταση απο τον υπάρχον Δήμο Λέσβου, στους δυο νέους. Το πως δηλαδή απ 1η Σεπτέμβρη θε ξεκινήσουν να λειτουργούν υπηρεσίες καίριες, όπως η καθαριότητα, τα οικονομικά, αλλά και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Επίσης, απορίες βασικές εκφράστηκαν για τον διαχωρισμό υλικού και έμψυχου δυναμικού.

Το μόνο σίγουρο, πως η σύμπνοια αυτή που επικρατεί απο όλες τις παρατάξεις οι οποίες έδωσαν την στήριξη τους για το "στήσιμο" του Δήμου, θα'ναι μόνο για καλό και κάτι που ο δήμαρχος λαμβάνει άκρως θετικά.

Ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, με ανάρτησή του στο προφίλ του στο facebook δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της πρώτης συνεδρίασης του νέου δημοτικού συμβουλίου. Η οποία είχε και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, ειδικά για εκείνους που πάσχισαν όλα αυτά τα χρόνια να επιτευχθεί η διάσπαση του δήμου Λέσβου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Ταξιαρχης Βερρος, κάθεται, πίνακας, γραφείο και εσωτερικός χώρος

«Πράγματι τελικά είμαστε διαφορετικοί. Σκεφτόμαστε απλά αλλιώς. Εξαιρετική συζήτηση, αισιοδοξία παρά τα τεράστια προβλήματα , όρεξη για δουλειά, συναίνεση από όλους ανεξαιρέτως. Πρώτη άτυπη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λέσβου και ειλικρινά το χάρηκα», έγραψε χαρακτηριστικά.

Αναρτηση Σχολιου

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

2°C

Καλλονή

Showers

Υγρασία: 89%

Ανεμος: 37.01 km/h

  • 04 Ιαν 2019 6°C 0°C
  • 05 Ιαν 2019 6°C -1°C

Kalloninews - Το κέντρο της ενημέρωσης