Log in

Μεταναστευτικό | Μας έβαλαν να μαλώνουμε...μόνοι μας!

Αδιανόητο, δεν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε. Αναμενόμενο, μπορεί. Ποιο; Μα φυσικά αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στο νησί μας. Το να μαλώνουμε δηλαδή μεταξύ μας, για ένα πρόβλημα που αφορά όλη την Ευρώπη, όχι απλά την Ελλάδα!
Τι έχει συμβεί; "Εμφύλιος" ανακοινώσεων μεταξύ του δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελλη, δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρου αλλά και κατευνασμός Περιφερειάρχη, κάνοντας έκκληση για κοινό μέτωπο.
Πόσο σοβαρότητα κρύβουν όλα αυτά εν μέσω μεταναστευτικής και πληθυσμιακής κρίσης; Δεν είμαστε οι αρμόδιοι να το κρίνουμε, μιας και εσείς οι πολίτες έχετε κρίση και άποψη.
Ποιος απο τους 2 δημάρχους βλέπει το κοινό καλό του νησιού ολόκληρου, και ποιος την "πάρτη" του; Επίσης αυτό εύκολα διακρίνεται απο τα συμφραζόμενα. Φυσικά, δεν το λέμε για να παινέψουμε τα γένια μας στον δήμο μας, αλλά έτσι είναι.
Σε ένα τόσο καίριο και λεπρό ζήτημα, οι χειρισμοί θα πρέπει να είναι λεπτοί.
Σίγουρα, έρχονται δύσκολες μέρες, να το ξέρετε.
Πάντως, το πρόβλημα είναι της κυβέρνησης και φυσικά της Ευρώπης, την ίδια ώρα που αντί να το λύνουν, προσθέτουν κι άλλη πίεση στον Λεσβιακό λαό.
Φυσικό ακόλουθο δεν θα'ναι οι διαπληκτισμοί; 
 

Δήλωση Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη :

Διαψεύδω εντόνως ως ψευδή και συκοφαντική τη δήλωση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου, στην οποία αναφέρεται σε δήθεν συμφωνία Κώστα Μουτζούρη και Στρατή Κύτελη για τη δημιουργία κλειστής Δομής στην Μόρια. Ουδέποτε έγινε τέτοια συμφωνία, ούτε φυσικά θα μπορούσαν οι προαναφερόμενοι να δεχτούν κάτι τέτοιο. Το αντίθετο μάλιστα, εκείνος ήταν που πρότεινε κλειστή Δομή στην Μόρια. Είναι βέβαιον ότι τέτοιες δηλώσεις διαταράσσουν την απαιτούμενη ενότητα στην παρούσα φάση.

Προς τούτο επικαλούμαι την μαρτυρία του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεδωρικάκου όσο και του Αντιπροέδρου της Βουλής Χαράλαμπου Αθανασίου και του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη που ήταν παρόντες στην συνάντηση.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης

 

 Η απάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου  Ταξιάρχη Βέρρου:

Είναι η δεύτερη φορά που με μαλώνει ο αγαπητός συνάδελφος. Βέβαια όταν ακούσεις κάτι ψευδές και συκοφαντικό που σε αφορά, απαντάς άμεσα και όχι μετά από δύο μέρες και κάτι. Όπως πχ απαντήσαμε εμείς στις δηλώσεις του κ. Μηταράκη που αναφέρθηκε σε συμφωνία των δημάρχων για κλειστές δομές.

Υπενθυμίζω ότι όταν έγινε η συνάντηση ίσχυε ακόμα η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης που δεχόταν να παραμείνει η δομή της Μόριας, σύμφωνα πάντα με τις προϋποθέσεις που είχε κατασκευαστεί. Υπενθυμίζω επίσης ανάρτηση τόσο δική μου όσο και του κ. Περιφερειάρχη αμέσως μετά την συνάντηση με σαφή υπαινιγμό ότι κάτι προχώρησε προς την κατεύθυνση λύσης του προβλήματος.

Υπενθυμίζω τέλος ότι όσον με αφορά δεν υπηρετώ κανένα κόμμα, ήμουν και είμαι αυτο διοικητικά ανεξάρτητος και δεν έχω να δώσω κομματικές εξετάσεις ούτε γραμμάτια να εξοφλήσω.

Από εκεί και πέρα έχει γίνει πλέον σαφές ότι οι κλειστές συσκέψεις και διαβουλεύσεις δεν οδηγούν πουθενά.

Δεν πρόκειται πλέον να έχω καμία συμμετοχή σε μελλοντικές τέτοιου είδους μαζώξεις. Οι θέσεις μου είναι γνωστές και σταθερές. Όποιος θέλει να συζητήσουμε πλέον, μπορεί να έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου σε ανοιχτή συζήτηση και διαβούλευση. Όσον αφορά τα γεγονότα, εμμένω και ας κρίνουν οι πολίτες τι έχει συμβεί.

Υ. Γ 1. Όταν αλλάζετε απόψεις να σημειώνετε κάπου τι λέγατε προηγουμένως για να μη μπερδεύεστε.

Υ. Γ 2.Οταν δίνετε βεβαιώσεις για ιμάμηδες να αναφέρεστε μόνο στον Δήμο σας. Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου δεν έχει ιμάμη.

 

Η αντίδραση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη

ΟΛΟΙ , Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου , Δήμος Μυτιλήνης και Δήμος Δυτικής Λέσβου , είμαστε συνυπεύθυνοι να διαφυλάξουμε την ενότητα και το αρραγές μέτωπο την κρίσιμη αυτή περίοδο. Ανακριβείς και άστοχες δηλώσεις μονο διάσπαση του ενιαίου μετώπου προκαλούν (Μυτιλήνη 26.01.2020).

Αναρτηση Σχολιου

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

2°C

Καλλονή

Showers

Υγρασία: 89%

Ανεμος: 37.01 km/h

  • 04 Ιαν 2019 6°C 0°C
  • 05 Ιαν 2019 6°C -1°C

Kalloninews - Το κέντρο της ενημέρωσης