Logo
Print this page

Μπαλάκι...μεταξύ Αθανασίου και Βέρρου!

Ένα...μπαλάκι ευθυνών ξεκίνησε με αφορμή την ανάρτηση του Υπουργού της Ν.Δ. και αντιπροέδρου της Βουλής, Χαράλαμπου Αθανασίου, σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στο νησί μας το τελευταίο διάστημα, μεταξύ αυτού, και του δημάρχου Δυτικής Λέβου, Χαράλαμπου Αθανασίου.
Η πρώτη ανάρτηση του Υπουργού:
 
"Επειδή υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση αναφορικά με τα τελευταία γεγονότα στο νησί μας, προς αποκατάσταση της αλήθειας οφείλω να επισημάνω τα εξής:
α. Η Ν.Δ. όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, δεν παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ καμία δομή στην ηπειρωτική Ελλάδα, έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να προβούμε σε ταχεία αποσυμφόρηση του νησιού, ανεξαρτήτως ότι το όλο πρόβλημα φέρει αποκλειστικά τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ.
β. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνει αμέσως εντολή για αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και αποσυμφόρηση του νησιού (ταχεία διεκπεραίωση των αιτημάτων ασύλου και μείωση του πληθυσμού των μεταναστών στη Μόρια). Ήδη πριν τον εμπρησμό οι 21000 και πλέον μετανάστες στη Μόρια είχαν μειωθεί στους 13.600.
γ. Η πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη, με εντολή του Πρωθυπουργού, στόχο είχε να βρεθεί λύση για τη προσωρινή στέγαση των μεταναστών, που περιεφέροντο στους δρόμους, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό, της δημόσιας ασφάλειας και προσήλωσής μας στα ανθρωπιστικά ιδεώδη. Και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε όλοι να συστρατευτούμε.
δ. Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για να συμφωνήσουν οι δύο Δήμαρχοι στην εξεύρεση χώρων στους δήμους τους για την προσωρινή στέγαση των περιφερόμενων στους δρόμους μεταναστών, κατάσταση που έπληττε την εικόνα της χώρας. Όλοι δε εντοπίσαμε το πρόβλημα στην ασυμφωνία των δύο Δημάρχων. Κανείς δε από τους παρευρισκόμενους και πολύ περισσότερο ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για κατάργηση κάποιου Δήμου.
Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, σε τρεις αναρτήσεις του στο διαδίκτυο, αναφέρει ότι απειλήθηκε ότι θα καταργηθεί ο Δήμος Δυτικής Λέσβου αν δεν βρεθεί χώρος και στη Δυτική Λέσβο, πράγμα που γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν είναι αληθές. Συνεπώς, οφείλει ο κ. Δήμαρχος, για να αποδείξει ότι δεν ψεύδεται, να πει πότε, που και από ποιον απειλήθηκε ή εκβιάσθηκε. Εξάλλου, γνωρίζει πολύ καλά, ποιες προσπάθειες κάνει ο Υπουργός Εσωτερικών για τη στήριξη και ανάπτυξη των δήμων μας.
Η παραπληροφόρηση, γενικά βλάπτει το κύρος του Δήμου και όσων την κάνουν σημαία τους, για να καλύπτουν άλλες αστοχίες τους."
 
 
Η...απάντηση του Ταξιάρχη Βέρρου
"Πράγματι είπα ψέμματα στο ότι ειπώθηκε ότι θα καταργηθεί ο Δήμος αφού δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Είπα ότι ειπώθηκε και όλοι κατάλαβαν φαντάζομαι, άπαξ. Έγινε δύο φορές και μάλιστα παρουσία του κ. Αθανασίου. Την πρώτη ως πιθανότητα και την δεύτερη ως βεβαιότητα. Πάντως έχει σημασία να λες κάτι, δημοσίως, επί 4 μέρες και να σε διαψεύδουν την 5η.Επίσης θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να έκανε την διάψευση, όποιος έκανε και την σχετική δήλωση. Τέλος, ως γεγονός το θεωρώ εξαιρετικά πρωτότυπο. Οσον αφορά τις "άστοχες" ενέργειες, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, επισημαίνω ότι τουλάχιστον υπάρχουν ενέργειες, σε αντίθεση με την εξαφάνιση κάποιων, όταν θα έπρεπε να ενεργήσουν. Σε κάθε δε περίπτωση, αυτές κρίνονται καθημερινά από τις δημότες.Τέλος, ουδείς αμφισβήτησε την καλή σχέση του Δήμου με την Κυβέρνηση. Άλλωστε έτσι πρέπει να κάνουν και τα δύο μέρη, προς όφελος των δημοτών. Σχέση που μπορεί να δοκιμάζεται κατά καιρούς, λόγω του μεταναστευτικού, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα, εχουμε τις απόψεις μας, τις έχουμε ευθαρσώς πει και θεωρούμε ότι έχουμε δικαιωθεί από τα γεγονότα.Σχέση όμως που κάποιους ενοχλεί γιατί θεωρούν ότι παρακάμπτονται. Υ. Γ. Κατά τον Κάρλο Κολόντι, συγγραφέα του Πινόκιο, χαρακτηριστικό του ψεύτη είναι η μεγάλη μύτη. Όσον με αφορά, δεν έχω."
 
Η ανταπάντηση του Υπουργού, στην ανάρτηση του Χαράλαμπου Αθανασίου:
"Επειδή ο κ.Βέρρος ξεχνά πολύ εύκολα και κατά περίπτωση ,του θυμίζω ότι η συνάντησή μας στη Μυτιλήνη με τους Υπουργούς και τους Αυτοδιοικητικούς έλαβε χώρα το απόγευμα της προηγούμενης Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου και οι αναρτήσεις του περί «απειλών και εκβιασμών» έγιναν ευθύς αμέσως το ίδιο βράδυ.
Ο κ.Πέτσας δεν ήταν στη σύσκεψη και την επόμενη 10 Σεπτεμβρίου σε ενημέρωση των πολιτικών συνταχτών,κάνει λόγο για την ασυμφωνία των δύο Δημάρχων και διατυπώνει προβληματισμό για το πώς θα «διαχειριστούμε» τους δύο Δήμους και όχι εάν θα τους διαχωρίσουμε.
Ας ξαναδούν όλοι το σχετικό βίντεο .
Εξάλλου, ο κ.Βέρρος μπορεί να παραπληροφορεί, αλλά Πυθία δεν είναι να προβλέπει δηλώσεις άλλου πριν από 24 ώρες.
Η γλώσσα μας είναι πλούσια, άλλο διαχωρισμός και άλλο διαχειρισμός.
Λίγος σεβασμός , λοιπόν, στους συνδημότες μας .
Το σωσίβιο Πέτσας ήταν τρύπιο!"
 
 
© Kalloninews.gr All rights reserved. Hosting by Rebrand