Log in

Στον δρόμο, έπειτα απο 18 χρόνια εργασίας | Επιστολή στον Πρωθυπουργό!

Νομοθετική ρύθμιση για την αποκατάσταση της αδικίας ζητείται απο το κράτος, με αφορμή την τελεσίδικη απόφαση για απόλυση συνολικά 6 υπαλλήλων που εργάζονταν στον ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ απο το 2003, και μέχρι σήμερα στον ΕΦΚΑ.

Μεταξύ αυτών, είναι και ο Μιχάλης Φινφίνης απο την Μυτιλήνη, ο οποίος απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό αλλά και στον Γιάννη Βρούτση, Υπουργό Εργασίας, ζητώντας το αυτονόητο, την δικαίωση του και την αποκατάσταση της αδικίας.

Μετά απο 18 χρόνια εργασίας, βρέθηκε στον δρόμο, μη έχοντας καμία κάλυψη!

Αναλυτικά η επιστολή του:

29/12/2020

Από: Μιχάλη Φινφίνη

Ε. Βοστάνη 15/Β

Μυτιλήνη

Τκ. 81100

Προς: κ. Γιάννη Βρούτση

Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Κοιν: κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Πρωθυπουργό της Ελλάδας

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Έπειτα από 18 χρόνια συνεχούς υπηρεσίας στο Δημόσιο (πρώην ΟΠΑΔ και νυν ΕΦΚΑ), εκδόθηκε τελεσίδικη απόφαση απόλυσης μου πριν από τρία χρόνια περίπου (μαζί με άλλους 6 σε όλη την Ελλάδα υπό το ίδιο καθεστώς). Η παραπάνω απόφαση, μου ανακοινώθηκε – υλοποιήθηκε (όπως και στους υπόλοιπους) στις 15/06/2020, πριν πέντε μήνες δηλαδή, προφανώς για να μην έχουμε νομικά δικαιώματα. Μας απέλυσαν, λοιπόν, και μας ΄΄πέταξαν στον δρόμο΄΄ έτσι απλά σε μια πολύ άσχημη χρονική στιγμή για όλο τον κόσμο. Τραγική ειρωνεία και παραλογισμός: μετά την απόλυση μας, ο νυν ΕΦΚΑ ανακοίνωσε την ανάγκη ενίσχυσης του με προσωπικό λόγο απορρόφησης και των υπηρεσιών του ΟΓΑ.

Επειδή το θεώρησα μη λογικό, άδικο και ήθελα κάποιες απαντήσεις, επισκέφτηκα τους συνεργάτες σας στο γραφείο σας, στο Υπουργείο Εργασίας και κατέθεσα ένα υπόμνημα με όλο το ιστορικό της υπόθεσης, με αριθμό πρωτοκόλλου 25221/3255/25.6.20 και μου είπαν να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με το γραφείο σας εντός των επόμενων ημερών.

Έπειτα από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, μου είπαν να μην ανησυχώ και με διαβεβαίωσαν, ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα διορθωθούν τα τυχών λάθη ή παραβλέψεις προηγουμένων ετών.

Παρόλα αυτά πριν μερικές μέρες, όπως μου είχανε πει, όντως υπογράφηκε από τον Υπουργό αυτή η νομοθετική ρύθμιση, ΄΄με μία μικρή παράλειψη΄΄ καθώς, συμπεριελάμβανε μέσα όλους όσους έχουν εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις, και οι οποίοι είναι με άλλο καθεστώς (πχ. ΟΑΕΔ-stage), και αφήσατε εκτός αυτής εμάς, τα 6 άτομα, τα οποία είμαστε με την τελεσίδικη απόφαση.

Με όλη την εκτίμηση μου προς το πρόσωπο και το αξίωμα σας, κατά την ταπεινή μου γνώμη, λογικό και δίκαιο, θα ήταν να γίνει κάποια τροποποιητική νομοθετική ρύθμιση, όπως άλλωστε γίνεται για πολλά άλλα θέματα, ποσό μάλλον για ένα θέμα σαν αυτό, ώστε να

αποκατασταθεί αυτή η παράληψη – αδικία – παραλογισμός, διότι εμείς θα έπρεπε να είμαστε από τα πρώτα άτομα που θα έπρεπε να μονιμοποιήσετε, διότι εργαζόμασταν από τον Ιανουάριο του 2003 στον τότε ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ και στην συνέχεια με την συγχώνευση ταμείων στον ΕΦΚΑ.

Τέλος, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το έγγραφο θα δοθεί στη δημοσιότητα και θα παρακαλούσα πάρα πολύ να έχω μια απάντηση από εσάς οποιασδήποτε μορφής, διότι ΄΄δεν πετιούνται στο δρόμο΄΄ έτσι απλά 18 χρόνια συνεπούς και έντιμης εργασίας με εξειδίκευση και εμπειρία, αφήνοντας με μηδενικό εισόδημα οικογένειες, ιδιαίτερα σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.

 

 

Με εκτίμηση,

Μιχάλης Φινφίνης

Αναρτηση Σχολιου

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

2°C

Καλλονή

Showers

Υγρασία: 89%

Ανεμος: 37.01 km/h

  • 04 Ιαν 2019 6°C 0°C
  • 05 Ιαν 2019 6°C -1°C

Kalloninews - Το κέντρο της ενημέρωσης