Log in

70η Επέτειο Απελευθέρωσης της Μυτιλήνης!

Σας προσκαλούμε να παραστείτε στις εκδηλώσεις για την 70η Επέτειο Απελευθέρωσης της Μυτιλήνης από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 11.00 π.μ. στο Μνημείο τουφεκισθέντων από τους Γερμανούς στα Τσαμάκια στη Μυτιλήνη.

Με τιμή

Ο Δήμαρχος Λέσβου

Σπυρίδων Γαληνός

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

 Μνημείο τουφεκισθέντων από τους Γερμανούς στα Τσαμάκια, (έναντι της κεντρικής εισόδου της Δημοτικής Πλαζ στην πόλη της Μυτιλήνης)

 10:55 Πέρας προσέλευσης προσκεκλημένων

 11:00 Πέρας προσέλευσης επισήμων

 

 • Επιμνημόσυνη Δέηση

 • Σύντομη ομιλία Δημάρχου Λέσβου

 • Κατάθεση στεφάνων

 • Εθνικός Ύμνος

 • Μικρή δεξίωση στο αναψυκτήριο της δημοτικής πλαζ

  Τελετάρχης έχει οριστεί ο δημοτικός υπάλληλος Αργύρης Χατζημαλής (2251048002).

  • 0

Ξεπουλάν και στρατόπεδα!

Και όμως μόνο στην χώρα της πλήρους παράδοσης στους δανειστές και του απόλυτου παραλογισμού μπορεί και συμβαίνει ακόμα και η πώληση ενεργών στρατοπέδων της παραμεθορίου και στρατιωτικών αεροδρομίων σε ιδιώτες από το ΤΑΙΠΕΔ, εν αγνοία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των επιτελείων…

Πρόκειται για άλλη μία ..."επιτυχία" του Γκίκα Χαρδούβελη, καθώς αυτό προκύπτει από έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο ίδιος ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, προς απάντηση σχετικού ερωτήματος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι, σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, το Πεντάγωνο, αλλά και τα Γενικά Επιτελεία, έμαθαν για τη μεταβίβαση ενεργών στρατοπέδων μετά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης σε ΦΕΚ -δηλαδή κατόπιν εορτής...

Την ερώτηση είχαν καταθέσει οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας, Δημήτρης Γάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Γιώργος Βαρεμένος, Ελένη Αυλωνίτου, Αγνή Καλογερή και Βασίλης Χατζηλάμπρου, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση ανάκληση απόφασης της Διϋπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, με την οποία μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ ακίνητο στη θέση Κάλαθος Λίνδου στη Ρόδο και καταγγέλλοντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ πωλεί ακόμη και ενεργά στρατόπεδα που βρίσκονται στην παραμεθόριο, με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να βρίσκεται προ τετελεσμένων.

Ο υφυπουργός, στην έγγραφη απάντησή του, επισημαίνει ότι -πέραν του στρατοπέδου της Λίνδου-, τον περασμένο Απρίλιο η Διυπουργική Επιτροπή είχε λάβει απόφαση για τη μεταβίβαση κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, ακινήτου κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, εμβαδού 1.360.000 τμ στη θέση Θέρμη του νομού Θεσσαλονίκης, χαρακτηριζόμενο ως στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Η απόφαση αυτή περιήλθε σε γνώση του ΓΕΑ «με τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ και κατόπιν αυτού άμεσα το ΥΠΕΘΑ απέστειλε σχετική επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης».

Στη συνέχεια, το υπουργείο Οικονομικών (Γραφείο Υπουργού) διαβίβασε στο ΓΕΑ έγγραφο από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας το οποίο επιβεβαιώνει τη μεταβίβαση 1.360 στρεμμάτων του αεροδρομίου ΣΕΔΕΣ στο ΤΑΙΠΕΔ και παράλληλα ενημέρωσε ότι, σύμφωνα με το Ν. 3986/2011, τα ακίνητα που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ δεν μπορούν να αναμεταβιβαστούν στον προηγούμενο κύριο ή δικαιούχο.

«Σε κάθε περίπτωση, τα Γενικά Επιτελεία δεν είχαν, ούτε και έχουν μέχρι σήμερα επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών για την παραχώρηση των υπόψη ακινήτων» κάνει γνωστό ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα, ενημερώνει ότι «ο έλεγχος όλων των ακινήτων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των προς αξιοποίηση ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ, βρίσκεται σε εξέλιξη με μέριμνα του ΤΕΘΑ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ακίνητα ιδιοκτησίας του, ή παραχωρημένα από το υπουργείο Οικονομικών για χρήση από το ΥΠΕΘΑ».

Ωστόσο, «ο υπόψη έλεγχος καθίσταται δυσχερής, καθόσον ο Αριθμός Βιβλίου Καταγραφής, που αναφέρεται ως ταυτότητα του εκάστοτε ακινήτου, χρησιμοποιείται μόνο από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ αντίστοιχα το ΤΕΘΑ χρησιμοποιεί τον Αριθμό Κτηματολογίου, ο οποίος δεν σχετίζεται με τον Αριθμό Βιβλίου Καταγραφής».

Επιστολές σε ΤΑΙΠΕΔ και υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη

«Προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά, το ΥΠΕΘΑ, δια του ΓΕΣ, έχει ήδη αποστείλει επιστολές, από την 18η Αυγούστου 2014, προς το ΤΑΙΠΕΔ με κοινοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών, για τα ακίνητα που έχει διαπιστωθεί ότι ενώ ανήκουν ιδιοκτησιακά στο υπουργείο Οικονομικών, έχουν παραχωρηθεί στο ΥΠΕΘΑ και χρησιμοποιούνται σήμερα ως ενεργά στρατόπεδα, ενώ αιτείται από το ΤΑΙΠΕΔ την απαλοιφή τους από τον πίνακα των προς αξιοποίηση ακινήτων του χαρτοφυλακίου του» υπογραμμίζει ο υφυπουργός.

Ακόμη, ενημερώνει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει παράλληλα ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών, «στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας μεταξύ Φορέων του Δημοσίου και δη Υπουργείου, να μεριμνήσει για τη διαγραφή των υπόψη ακινήτων από τον πίνακα ακινήτων (ΦΕΚ 1020/Β/25 Απρ. 13)».

«Απαιτείται σύμφωνη γνώμη του ΥΠΕΘΑ»

 • 0

Πανδημοσιουπαλληλική απεργία την Τρίτη!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που προκήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την ΤΡΙΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ώστε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και των σχεδίων πλήρους κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος.
 • 0

Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών στην Καλλονή!

Το Σάββατο (20-09-2014) το μεσημέρι, συνελήφθη στην Καλλονή της Λέσβου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης, ένας 35χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

 • 0

Περιφερειάρχης ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης!

Νέος περιφερειάρχης θα είναι όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με τη νομοθεσία ο πρώτος σε σταυρούς περιφερειακός σύμβουλος Θοδωρής Βαλσαμίδης.

 • 0

Τι επέλεξαν περισσότερο φέτος οι συμμετέχοντες των πανελλαδικών

Δικηγόροι, μηχανικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, γιατροί, λογιστές και ψυχολόγοι: Αυτά είναι τα πέντε πρώτα επαγγέλματα προτίμησης για τους νέους που, φέτος, επιδίωξαν την εισαγωγή τους στα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας.

 • 0

Φεστιβάλ νεανικών συγκροτημάτων στην πλατεία Σαπφούς

Το Επιμελητήριο Λέσβου ενημερώνει τα μέλη του ότι στις 27-28 Σεπτεμβρίου 2014 θα πραγματοποιήσει Διήμερο Φεστιβάλ Νεανικών Συγκροτημάτων στην Πλατεία Σαπφούς, με σκοπό την τόνωση της τοπικής αγοράς και του τουρισμού.

 • 0
Subscribe to this RSS feed

2°C

Καλλονή

Showers

Υγρασία: 89%

Ανεμος: 37.01 km/h

 • 04 Ιαν 2019 6°C 0°C
 • 05 Ιαν 2019 6°C -1°C

Kalloninews - Το κέντρο της ενημέρωσης