Log in
Θεόφιλος Μυζίκας

Θεόφιλος Μυζίκας

Προοδευτική | "Η συνταρακτική αποκάλυψη, τελικά κενό πουκάμισο"!

Ανακοίνωση-καταπέλτη εξέδωσε η Προοδευτική προς τον δήμαρχο Καλλονής Ταξιάρχη Βέρρο, σχετικά με τις δημοσιεύσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Οι αναρτήσεις αφορούν χρηματοδότηση που πήρε η Προδευτική απο μη κερδοσκοπική οργάνωση, ανάμεσα σε άλλους 20 συλλόγους του νησιού που επιτελούν πολιτιστικό και αθλητικό έργο στο νησί.

Ο  δήμαρχος δε, στόχευσε δημοτικό σύμβουλο που ναι μεν στηρίζει την ομάδα, ωστόσο δεν είναι στο συμβούλιο, χαρακτηρίζοντας τον "υπερπατριώτη και προσφυγοφάγο" για τα γεγονότα που έχουν προηγηθεί επί μεταναστευτικού.

Η ομάδα, της οποίας το όνομα θίχτηκε, ανάρτησε ανακοίνωση απαντώντας σε όλα όσα έθεσε ο δήμαρχος, κάνοντας λόγο πως η ομάδα επιχορηγείται κατ'εξοχήν απο χορηγούς, πετώντας το μπαλάκι στον δήμο πως στις ομάδες δεν υπάρχει η παραμικρή στήριξη απο πλευράς δήμου, αφήνοντας και υστερόγραφο...για το γήπεδο!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ Κ. ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΒΕΡΡΟ

"Θα ήταν τουλάχιστον ανεύθυνο και δειλό με τα όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες στο δημόσιο διάλογο να σωπάσουμε. Είναι χρέος μας να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να υπερασπιστούμε την ιστορία και τα μέλη μας μα πάνω από όλα το χωριό που υπερήφανα εκπροσωπούμε ανακόπτοντας το κύμα λάσπης και στοχοποίησης που έχει εξαπολύσει σε βάρος μας ο κ. Βέρρος.

Τις τελευταίες εβδομάδες έκανε το γύρω του διαδικτύου μέσω μη ταυτοποιήσιμων προφίλ η “συνταρακτική αποκάλυψη” πως ποδοσφαιρικό σωματείο έλαβε χρηματοδότηση από Μη Κυβερνητική Οργάνωση υπονοώντας πως κάτι τέτοιο συνέβη εν κρυπτώ και ζητώντας ανταλλάγματα προκειμένου να προωθηθεί η ατζέντα της ΜΚΟ στον τόπο μας. Το γεγονός ότι τα όσα ακούγονταν ήταν μέσω ψεύτικων προφίλ μας άφηναν αδιάφορους να απαντήσουμε. Χτες όμως τα δεδομένα άλλαξαν καθώς τα όσα διακινούνταν μέσω των προπαγανδιστικών αυτών προφίλ υιοθετήθηκαν πλήρως από τον κ. Βέρρο.
Υπενθυμίζουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας πως εδώ και χρόνια η χρηματοδότηση του σωματείου προέρχεται από την στήριξη του κόσμου μέσω των δράσεων που αναλαμβάνουμε και την σημαντική συνεισφορά των ιδιωτών επαγγελματιών της περιοχής.

Σχετικά με την αποδοχή χορηγίας χρηματικής ενίσχυσης του σωματείου μας τον Αύγουστο του 2019 από Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση εκείνη είχε δημόσιο χαρακτήρα και συνέβη κάτω από διαφανείς συνθήκες, όπως και με τους σχεδόν άλλους 20 συλλόγους σε όλο το νησί μας. Δυστυχώς για κάποιους δεν ήμασταν εμείς οι μοναδικοί αποδέκτες της χρηματοδότησης από μέρους της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Κάτι το οποίο μας κάνει να αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο επέλεξε ο κ. Βέρρος να “αναδείξει” μόνο τη δική μας χρηματοδότηση.

Αναφορικά με την διαδικασία που ακολουθήθηκε η αποδοχή έγινε από το ΔΣ του συλλόγου και αφορούσε το ποσό των 2.850 ευρώ τα οποία κατατέθηκαν στον λογαριασμό τραπέζης της ομάδας και χρησιμοποιήθηκαν για δράσεις του συλλόγου αποκλειστικά, όπως επαληθεύουν και τα παραστατικά. Πρόσβαση στο τραπεζικό λογαριασμό του σωματείου μας έχει μόνο ο Πρόεδρος και ο Ταμίας βάσει καταστατικού. Ουδεμία πρόσβαση σ’ αυτόν έχει Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Και κάπου εδώ η “συνταρακτική αποκάλυψη” μετατρέπεται σε “κενό πουκάμισο”.
Αρνούμαστε, λοιπόν, να γίνουμε μέρος μικροπολιτικών παιχνιδιών συνεχίζοντας να ενεργούμε προκειμένου να κάνουμε περήφανους τους φιλάθλους και το χωριό μας.

 

ΥΓ: Θα θέλαμε η Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί μαζί μας με την ίδια θερμότητα και στην τοποθέτηση χλοοτάπητα στον αγωνιστικό μας χώρο."

 

Οι δημοσιεύσεις του δημάρχου:

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

 

Γιάννης Βέης | Τυχεροί οι άγγελοι. Τόσες μελωδίες δεν είχαν ξανά ποτέ!

Ένα από τα πιο αγαπητά παιδιά, έφυγε για το τελευταίο ταξίδι. Ο Γιάννης Βέης, έχει ήδη συνταχθεί με τις στρατιές των αγγέλων, Εκεί που ηχούν υπέροχες μελωδίες, και απο σήμερα αυτές θα γίνουν ακόμη πιο μελωδικές.

Άνοιξαν θέσεις για το ΕΚΑΒ Καλλονής

Ανοικτή έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 9 Ιουλίου είναι η πλατφόρμα του λοιπού επικουρικού προσωπικού πλην ιατρών, μετά τη χθεσινή ανάρτηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που ενεργοποίησε τη διαδικασία.

  • Στην κατηγορία Υγεία
  • 0

Η Εισαγγελέας Αριστοτέλεια Δόγκα για την περιφορά του Ταύρου στην Αγία Παρασκευή

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες

 

 

Το απαράδεκτο έθιμο Ταυροθυσίας στη Λέσβο έχει απαγορευτεί από το 2015!

Μετά από αντιδράσεις των φιλοζωικών οργανώσεων,  η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, απαγορεύει την διεξαγωγή του εθίμου στο πανηγύρι «για να τηρηθούν οι υγειονομικοί κανονισμοί που αφορούν τη σφαγή ζώων αποκλειστικά σε σφαγεία, αλλά και του νόμου περί προστασίας των ζώων, που απαγορεύει τη διατήρηση ζώων για πολιτιστικούς και άλλους παρεμφερείς σκοπούς».

Κάθε χρόνο, μια ομάδα διοργανωτών παραβαίνει τη νομοθεσία και τελεί το έθιμο κατά το οποίο ο ταύρος στολίζεται και περιφέρεται λίγο πριν σφαγιαστεί. Στη χώρα μας που αποτελεί προμετωπίδα του πολιτισμού της ανθρωπότητας, κάποιοι εξακολουθούν στις μέρες μας να υποστηρίζουν έθιμα βαρβαρότητας.

 

Γι άλλη μια φορά, στις 3 Ιουλίου 2020, το πρωί, το έθιμο τελέστηκε κανονικά, όπως καταγγέλλουν στα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρουσία της αστυνομίας.

Αυτόπτες μάρτυρες που προσπάθησαν να αντιδράσουν, ανέβασαν φωτογραφίες και βίντεο από την περιφορά, ενώ θα καταθέσουν μηνύσεις κατά του Σωματείου αλλά και των αστυνομικών που δεν εμπόδισαν το παράνομο έθιμο. Στο πλευρό αυτού του κύματος συμπαράστασης και η Εισαγγελέας της δίκης Τοπαλούδη που συγκλόνισε το πανελλήνιο με την αγόρευσή της. Η Αριστοτέλεια Δόγκα κοινοποίησε τις φωτογραφίες και επικοινώνησε με αρμόδιους για να μάθει τι συνέβη με την υπόθεση, ενώ ενθαρρύνει τους απηυδησμένους πολίτες να προχωρήσουν σε γραπτές καταγγελίες.

 

Η φιλόζωη Εισαγγελέας κοινοποίησε και το βίντεο του Τόλη Μάτα ο οποίος δέχτηκε επίθεση επειδή διαμαρτυρήθηκε κι έδωσε δύναμη και θάρρος να διεκδικήσουν να επιβληθεί η δικαιοσύνη: 

 H ανάρτηση και το βίντεο του Τόλη Μάτα: 

«Τελικά πραγματοποιήθηκε στην Αγία Παρασκευή , το σκοταδιστικό έθιμο της περιφοράς και σφαγής του ταύρου , σήμερα 3/7/2020 στην Λέσβο.

Ένας λευκός ταύρος , δεμένος με σχοινιά , με την συνοδεία μουσικής και κόσμου γύρισε τα δρομάκια του χωριού , το τελετουργικό που θα τον οδηγήσει στον θάνατο για να χαρούν οι κάτοικοι του χωριού, ευτυχισμένοι που σκότωσαν ένα αθώο πλάσμα στον βωμό του φρικτού τους εθίμου.

Από εχτές είχαμε ενημερώσει την αστυνομία , οτι είναι παράνομο , σύμφωνα με τον νόμο , η δημόσια διαπόμπευση του ζώου και προσωπικά μίλησα με τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος αλλά και με την αξιωματικό υπηρεσίας , αυτοπροσώπως , να μην επιτραπεί η σημερινή περιφορά. Σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 στο άρθρο 12 απαγορεύεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε θεάματα , πανηγύρια , εκδηλώσεις μπροστά σε κοινό και άλλες συναφείς δραστηριότητες . Δυστυχώς η αστυνομία, σήμερα, επέτρεψε να γίνει η περιφορά ή τουλάχιστον δεν την απαγόρευσε.

Επιπλέον κάτοικοι του χωριού με στοχοποίησαν , με απροσχημάτιστα μαφιόζικο τρόπο, έβαλαν τα σωματά τους μπροστά, τα χέρια τους μπροστά στην κάμερα, κλείνοντας με στην είσοδο ενός καφενείου , και με τραμπούκισαν με το εξής μήνυμα: πρόσεχε τι λες, διότι…μην γράψεις με την κάμερα….γιατί…..τι είσαι ? Δημοσιογράφος ? Φιλόζωος? φύγε από το χωριό …..σε ξέρουμε είσαι από το κόμμα για τα ζώα, είσαι ο Τόλης Μάτας που χτες έκανες καταγγελίες και ήρθες σήμερα να μας χαλάσεις τα έθιμα μας ….. ? Φύγε από εδώ….
Λειτούργησαν ως Αυταρχικοί τραμπούκοι, ως αυτόκλητοι δικαστές και εκδικητές , προπηλακίζοντας με .Με φωνές και βία προσπάθησαν να μην με αφήσουν να τραβήξω πλάνα , να μην υπερασπιστώ το άμοιρο ζώο, να μην δώσω φωνή στην φωνή του. Λίγα Δευτερόλεπτα πρόλαβα να τραβήξω , λίγα πλάνα ,πριν μου την ρίξουν.

Κινήθηκαν στο περιθώριο, σέρνοντας μέσα στις λάσπες την παραβατική και αντικοινωνική τους συμπεριφορά. Το πραγματικό ερώτημα,είναι πως συνδυάζουν τα έθιμα τους με την εκκλησία , την βία με την παράδοση , την σφαγή με την χαρά και την ευχαρίστηση. ? θέλγονται από πράξεις εμφανώς αντιδημοκρατικές, κάνοντας επιθέσεις σε απλούς ανθρώπους, όπως εμένα που αγαπούν τα ζώα ; Γιατί κρυφοκοιτάνε λάγνα τον αυταρχισμό και κλείνουν το μάτι στη βία; Γιατί αγαπούν να βασανίζουν και να σφάζουν ζώα και να τα θεωρούν ένα ωραίο έθιμο του τόπου ? Η αστυνομία τι ακριβώς τελικά έκανε ? Είχε ενημερωθεί , είχαν γίνει επώνυμες καταγγελίες από χτες να μην γίνει η περιφορά και παρόλο που περιφορά του ταύρου ξεκίνησε λίγα μέτρα μακριά από το αστυνομικό τμήμα δεν ενήργησε. Άφησε πλήθος κόσμου χωρίς μάσκες να ακολουθήσει την περιφορά , ενώ την προηγούμενη μέρα έκανε ελέγχους στα μαγαζιά λόγω του κορωνοιού , μαζί με κλιμάκιο της περιφέρειας , όμως σήμερα ήταν …..Παρασκευή …..

Λυπάμαι πραγματικά για τις αρχές του τόπου μας.
Λυπάμαι ειλικρινά για τους συμπατριώτες μου που αγαπούν τις σφαγές και τις θυσίες.
Λυπάμαι για τον πολιτισμό μας και για την πατρίδα μου την Λέσβο που ήταν κάποτε το νησί του πολιτισμού …..λυπάμαι ειλικρινά!!!.» έγραψε στην ανάρτηση του ο Τόλης Μάτας οποίος ανάρτησε και το βίντεο. 

Subscribe to this RSS feed

2°C

Καλλονή

Showers

Υγρασία: 89%

Ανεμος: 37.01 km/h

  • 04 Ιαν 2019 6°C 0°C
  • 05 Ιαν 2019 6°C -1°C

Kalloninews - Το κέντρο της ενημέρωσης