Log in
Θεόφιλος Μυζίκας

Θεόφιλος Μυζίκας

Τελείωσε η κακοκαιρία με...χειροκροτήματα!

Μπορεί τα χιόνια στη Λέσβο να σχηματίζουν...βουνά, μπορεί το κρύο να είναι πρωταγωνιστής, ωστόσο το κύμα κακοκαιρίας πέρασε, και ήρθε η ώρα να πούμε μερικά πράγματα.

Γράφει ο Θεόφιλος Μυζίκας

Κυκλοφορώντας στους δρόμους όλης της Δυτικής Λέσβου, απο το πρωί του Σαββάτου, μέχρι και τα ξημερώματα της Δευτέρας, μέτρησα ρεπορτάζ άνω των 24 ωρών συνολικά.

Όταν κυκλοφορείς, και είστε μέσα στις εξελίξεις και τα γεγονότα, βλέπεις πράγματα, κρίνεις καταστάσεις. Γι'αυτές θα ήθελα να αναφερθώ. Για να μην πλατειάσω θα το κάνω επιγραμματικά.

Για το ρεπορτάζ μας μεταβήκαμε σπο Καλλονή προς Ανεμώτια-Σκαλοχώρι. Απο Καλλονή προς Σκουτάρο. Απο Καλλονή προς Στύψη. Απο Καλλονή για Μανταμάδο. Απο Μανταμάδο για Συκαμινέα, Λεπέτυμνο. Απο Λεπέτυμνο για στύψη μέσω όλων των χωριών που μεσολαβούν

Τι μας άρεσε

√ Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ήταν εκεί. Σε όλο το οδικό δίκτυο με αλατιέρες, μηχανήματα, οχήματα. Μετέτρεψε και απλά φορτηγά σε εκχιονιστικά μηχανήματα. Απο τον πρώτο(δήμαρχο) που ήταν στους δρόμους συνεχώς, απο τον απόλυτα υπεύθυνο αντιδήμαρχο της πολιτικής προστασίας κ.Αξή που ήταν συνεχώς στους δρόμους, μέχρι τον πιο απλό(εργαζόμενο) που έκανε στην άκρη οικογένεια, ωράρια. Οι οδικοί άξονες ήταν πάντα ανοιχτοί. Παρά το γεγονός πως ο δήμος Δυτικής Λέσβου είναι απο τους μεγαλύτερους σε χιλιομετρική απόσταση και μέγεθος! Μπορεί η αστυνομία να απαγόρευε την διέλευση αυτοκινήτων για ασφάλεια, ωστόσο οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί. Άλλωστε τους περπατήσαμε όλους για το ρεπορτάζ μας!

√ Η "ψυχή" που λέγεται Δημήτρης Κόνσουλας

Ο δήμος, αποτελείται απο πρόσωπα και προσωπικότητες. Αυτά ρυθμίζουν την ομαλή και σωστή λειτουργία των πάντων, υπο την σκέπη φυσικά του δημάρχου. Ένας απο αυτούς στην Δυτική Λέσβο, είναι ο Δημήτρης Κόνσουλας. ήταν παντού, συντόνιζε τους πάντες, μέτρησε αμέτρητα χιλιόμετρα. Έκανε λαιβ παρά τις υποχρεώσεις του για να ενημερώνει τον κόσμο. Ήταν πάντοτε στην άλλη άκρη του ακουστικού όποτε τον καλέσαμε, δεν άφησε το κινητό αναπάντητο ποτέ! Μπράβο του. Πραγματικός στρατιώτης για το καλό του δήμου!

√ Η αντίδραση της αστυνομίας

Άμεση και σωστή αντίδραση. Είχε άψογη συνεργασία με τον δήμο. Ήταν σε καίρια σημεία του δρόμου, διευκόλυνε τα αμάξια. Δεν επέτρεψε σε όσους δεν είχαν σοβαρό λόγο να μετακινηθούν για την αποφυγή ατυχημάτων. Έκανε σε δύσκολες συνθήκες συνεχώς περιπόλους και ήταν εντελώς συμπαγής σε όλο αυτό το δύσκολο φαινόμενο! Μπράβο σε Α.Τ. Καλλονής και Αγίας Παρασκευής.

√ Ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Κουφέλος

Μπορεί στα μέρη όπου μεταβήκαμε για ρεπορτάζ να αντικρίζαμε μηχανήματα μόνο του δήμου Δυτικής Λέσβου, ωστόσο δεν πρέπει να είμαστε άδικοι με την Περιφέρεια. Ο αντιπεριφερειάρχης Παναγώτης Κουφέλος, μέτρησε πολλές ώρες στο καθήκον και ήταν παρών όποτε χρειάζονταν. Έκανε αγώνα και αυτό φάνηκε απο το ενδιαφέρον που έδειξε.

√ Οι νοσηλευτές του Κ.Υ. Καλλονής

Ήταν Σάββατο μεσημέρι. Στο Σκαλοχώρι υπήρχε ένα εμπύρετο περιστατικό. Περί τη 1 μας προσπερνά το ασθενοφόρο. Το χιόνι πυκνό, οι δρόμοι κάτασρποι! Αψήφησαν τον κίνδυνο και σε αυτή την δύσκολη ώρα, πήγαν για να φροντίσουν έναν συμπολίτη μας. Μπράβο στους γιατρούς μας!

× Δεν μας άρεσε

Δεν θα είμαι άδικος. Δεν θα πω "οι πολίτες" γιατί θα αδικήσω πολλούς που έμειναν σπίτι. Θα αναφερθώ μόνο σε όσους το παράκαναν.

Κατανοητό πως το χιόνι σε μαγεύει. Σε μαγνητίζει, σου δημιουργεί χαμόγελα, σε κάνει να ξεχνιέσαι έστω για λίγο. Θέλουμε να ξεχαστούμε, όλοι. Μας ταλανίζουν πολλά αυτή την περίοδο με τον Covid. Όμως, έχουμε covid.

Πολλοί λοιπόν, αυτό το αψήφησαν. Δεν θα μιλήσω για όσους πήραν τον σύντροφο τους και τα παιδιά τους και πήγαν να το χαρούν. Ούτε γι΄αυτούς που τήρησαν τα μέτρα και ήταν 3,4,5 άτομα.

Θα μιλήσω όμως για όσους, μαζεύτηκαν σε ομάδες 8,10,12 ατόμων αψηφώντας την σοβαρότητα της κατάστασης και ξεχύθηκαν σαν να μην συμβαίνει τίποτα γύρω μας. Μόνο για εκείνους θα μιλήσω. Όταν όμως τα κρούσματα αυξάνονται, και το lockdown πάει..."σύννεφο" τότε θα ξεκινήσουν οι ίδιοι που το...ξέσκισαν το θεματάκι, να μιλουν για συνομωσίες, για ιό που δεν υπάρχει και ψέματα.  Χαρείτε το. Ναι. Όπως προείπα όμως, σωστά. Λίγη λογική.

Φιλικά, πάντα!

Τέλος λοιπόν σε αυτή την κακοκαιρία με μηδέν ατυχήματα, με μηδαμινά παράπονα και μεγάλη αισιοδοξία!

Μπράβο σας!

 

Σκι σε παγοδρόμιο κάνει η Λέσβος!

Παγοδρόμιο έχει σχηματιστεί σε πολλούς δρόμους! - ενημέρωση 09:00 8/01/2021
Χιονι και παγετός!
➡️❄Στο καμένο δάσος στην Ε.Ο.Μυτιλήνης-Καλλονής υπάρχει σημαντικό πρόβλημα και αμάξια έχουν ακινητοποιηθεί εξαιτίας της ολισθηρότητας του εδάφους.
➡️❄Τεράστια προσπάθειά για τους δρόμους γίνεται λίγο έξω από τον Μανταμάδο, από τον Άγιο Παντελεήμονα προς το χωριό, μιας και υπάρχει παγετός και ο δρόμος είναι ανηφορικός και κατηφορικός και είναι εξαιρετικά επικίνδυνος!
➡️❄Μεγάλες ποσότητες χιονιού από Μανταμάδο προς τα χωριά (Κάπη, Συκαμινέα,Λεπέτυμνο, Κλειού, Υψηλομέτωπο). Τα μηχανήματα του Δήμου επιχειρούν συνεχώς
➡️❄Μεγάλες οι ποσότητες χιονιού και μέσα στα χωριά όπου η πρόσβαση είναι μη εφικτή. Η θερμοκρασία πολύ χαμηλή και δημιουργείτε παγετός!
Προσοχή όπου κι αν είστε στις παραπάνω περιοχές!
Συνεχής ενημέρωση...

"Πάγωσε" η παραλία της Σκάλας Καλλονής!

Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν στη Λέσβο, η οποία έχει μπεί στην κατάψυξη εδώ και 3 ημέρες.

Σίγουρα μπορεί το τσουχτερό κρύο και το χιόνι να μας κάνουν..."κρεμμυδάκια", ωστόσο προσφέρουν και μοναδικό θέαμα.

Ένα απο αυτά, η παραλία της Σκάλας Καλλονής, η οποία γέμισε κομμάτια πάγου!

Ένα θέμα σπάνιο, μιας και η θάλασσα δεν παγώνει, ωστόσο στην παραλία, όπου το νερό ήταν λίγο, αυτό πάγωσε προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα!

Η φωτογραφία, είναι της αναγνώστρια μας Θέκλας Κουκουρουβλή!

Προβλέψεις για χιόνια το Σαββατοκύριακο στο νησί μας!

*Όπου ρόζ στην κύρια φωτογραφία, χιονόπτωση.

Χιονοπτώσεις αναμένονται από τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Λέανδρος» σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Subscribe to this RSS feed

2°C

Καλλονή

Showers

Υγρασία: 89%

Ανεμος: 37.01 km/h

  • 04 Ιαν 2019 6°C 0°C
  • 05 Ιαν 2019 6°C -1°C

Kalloninews - Το κέντρο της ενημέρωσης