Log in
Kalloninews.gr

Kalloninews.gr

Μπάσκετ Ανδρών | Νικητές...στο νήμα στην πρεμιέρα!

Έπρεπε να μπει το 2020 για να έχουμε τζάμπολ στο πρωτάθλημα μπάσκετ των ανδρών, μιας και μεσολάβησε ένα χρονικό διάστημα, για να μπορέσουν να αδειοδοτηθούν τα γήπεδα, με αποκορύφωμα το κλειστό το οποίο είχε καθυστερήσει την διαδικασία.

Προσλήψεις στον δήμο Δυτικής Λέσβου

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου ενημερώνει για μία ακόμη φορά ότι προτίθεται να προβεί στο προσεχές διάστημα στην πρόσληψη ναυαγοσωστών, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, προς αντιμετώπιση εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών φύλαξης των πολυσύχναστων παραλιών με γαλάζιες σημαίες του Δήμου, για λόγους προστασίας του κοινωνικού συνόλου και τουριστικής προβολής, με τα παρακάτω ειδικά τυπικά προσόντα:

Σάλος με το δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης και...ανακοινώσεις εκατέρωθεν!

Αρνητικά σχόλια είχαν προκληθεί πριν απο μερικές ημέρες, μιας και υπήρξε πρόβλημα θέρμανσης του δημοτικού θεάτρου Μυτιλήνης, σε εκδήλωση για το Νίκο Καββαδία.

Λίγες ώρες αργότερα,  Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Μυτιλήνης κ. Παναγιώτης Τσακύρης  αναγνώρισε το πρόβλημα ζητώντας συγνώμη  και μας εξήγησε τι ακριβώς έχει συμβεί.

Αναφέρει ο κ. Τσακύρης:

"Θα θελα να ζητήσω συγγνώμη για την ελλιπή θέρμανση του Δημοτικού Θεάτρου. Το κεντρικό σύστημα θέρμανσης είναι χαλασμένο εδώ κι επτά έτη χωρίς να είχε γίνει κάτι. Η θέρμανση λειτουργεί μόνο με τα κλιματιστικά ντουλάπες..(!) έχουμε δρομολογήσει την άμεση ενεργειακή αναβάθμιση του θεάτρου και πολλά άλλα και μάλιστα σύντομα.. συγνώμη για άλλη μια φορά έστω και για λογαριασμό των προηγούμενων...."

 

Ωστόσο, δεν άφησε να περάσει αυτό το περιστατικό ο τέως αντιδήμαρχος κ.Αστυρακάκης ο οποίος δήλωσε:

Σχετικά με τη μετατόπιση ευθυνών για την δυσλειτουργία της θέρμανσης του Δημοτικού Θεάτρου.

Είναι πολύ δύσκολο μερικές φορές ή και μάταιο,  να προσπαθείς να απαντάς στα ψεύδη του κ. Τσακίρη αλλά και στην άρνησή του να αναλάβει ευθύνες που του αναλογούν ρίχνοντάς, τες στους προηγούμενους σκορπίζοντας απλόχερα συγνώμες – κάτι που θα κάνει φαντάζομαι μέχρι και το τέλος της θητείας του. 

Ποια είναι η αλήθεια; 

Το Δημοτικό Θέατρο ενίσχυσε τον κλιματισμό του με την προμήθεια από ΕΣΠΑ – και τοποθέτηση τα 2 τελευταία χρόνια- έξι κλιματιστικών επαγγελματικού τύπου (ντουλάπες). Τα 7 χρόνια που ψευδώς αναφέρει ότι το θέατρο ήταν χωρίς κλιματισμό, είναι στη φαντασία του, αφού μέχρι πριν δύο χρόνια που τοποθετήθηκαν οι ντουλάπες , δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα για την θέρμανση του θεάτρου. Το χειμώνα τα μηχανήματα αυτά ήταν σε λειτουργία από τις πρωινές ώρες , προκειμένου να ζεσταίνεται επαρκώς αυτός ο μεγάλος χώρος. 

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Ή έθεσαν τα μηχανήματα σε λειτουργία την τελευταία στιγμή ή δεν αποκατέστησαν τυχών βλάβες σε αυτά. 

Όσο για την ενεργειακή αναβάθμιση που εξαγγέλλει , κάτι τέτοιο δεν έχει δρομολογηθεί, ούτε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου υπάρχει, ούτε σχεδιασμός- ακόμα τουλάχιστον για κάτι τέτοιο-. 

Παρεμπίπτοντος μπήκαμε στο 2020 και η Δημοτική Πινακοθήκη παραμένει κλειστή κάτω από το βάρος αβάσιμων εξαγγελιών, ψεύτικων χρονοδιαγραμμάτων και πληθώρας δικαιολογιών. Ας ζητήσει και για αυτό μια συγνώμη (τσάμπα είναι) αφού αυτός ο μοναδικός χώρος πολιτισμού , με έργα των Θεόφιλου,  Τσαρούχη, Φασιανού, Πρωτοπάτση, Μυταρά , Κανέλλη , Μπουζιάννη,  Άλμα Ταντέμα και άλλων μεγάλων  ελλήνων και ξένων εικαστικών, παραμένει κλειστός και μη επισκέψιμος. 

 

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής ανεξάρτητης κίνησης πολιτών «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» και

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μυτιλήνης

Κώστας Αστυρακάκης

Subscribe to this RSS feed

Warning: current() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/vhosts/kalloninews.gr/httpdocs/modules/mod_weather_gk4/helper.php on line 333

Καλλονή

Kalloninews - Το κέντρο της ενημέρωσης