Log in

Να σωθούμε, δεν είναι ρατσιστικό...

"Να σωθούμε, δεν είναι ρατσιστικό". Αυτόν τον τίτλο επέλεξα για τη σημερινή μου στήλη, η οποία ομολογώ πως θα έχει αγωνία ερωτηματικά και κριτική και φυσικά αφορά το τεράστιο πρόβλημα του νησιού μας, το προσφυγικό.

Οι πολίτες στο νησί μας, δεν βιώνουν και τις ιδανικότερες συνθήκες τελευταία. Αντίθετα μάλιστα, έρχονται και μεταξύ τους σε διαμάχες για το συγκεκριμένο θέμα τώρα ειδικά που πλησιάζει και η καλοκαιρινή περίοδος στην οποία οι προβλέψεις είναι... μαύρες!

Ας πάρουμε λιγο τα πράγματα με σειρά όμως. Στο νησί μας αυτή τη στιγμή έχουν έρθει εκατοντάδες επι πληρωμή εθελοντές μέσω των Μ.Κ.Ο. οι οποίοι βοηθούν τους μετανάστες με το αζημίωτο. Ωστόσο, όχι μόνο ήρθαν στο νησί μας για "μπίζνα" αλλά παρουσιάζουν και ένα προφίλ "κουμανταδόρου" σε ξένα χωράφια. Η πλειοψηφία αυτών δε, μιλάει απαξιωτικά και αυταρχικά σε πολίτες και καταστηματάρχες. Αλήθεια, τι νομίζετε οτι κάνετε; Το λέω με πολύ οργή. Ήρθατε απο όλα τα μέρη της γης να κονομίσετε και κάνετε και κουμάντο; Με τι δικαιοδοσία στ χώρα μου;

Το παραπάνω αν και είναι μεγάλο πρόβλημα, δεν θα το αναπτύξω τώρα. Συνεχίζοντας, για να φτάσω στο κυρίως θέμα της προστασίας μας, θα επικεντρωθώ σε ακόμη δυο σημεία, τα οποία "βολεύουν" πολλούς με αποτέλεσμα να σιωπούν κοιτάζοντας το τώρα με τεράστιο κίνδυνο να χάσουν το μετά.

Στις Μ.Κ.Ο. λοιπόν, πέραν των ξένων, δουλεύουν και πολίτες απο τη Λέσβο. Φυσικά, πολύ καλά κάνουν, καθώς βγάζουν τα προς τα ζην. Ωστόσο, με το μεταναστευτικό, πέραν αυτών, δουλεύουν τώρα και αρκετά καταστήματα και επιχειρήσεις, που άλλες χρονιές τέτοια περίοδο δεν είχαν καθόλου δουλειά. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Ωστόσο, τώρα όλα είναι καλά και άγια για όλους αυτούς. Όταν έρθει η καλοκαιρινή περίοδος; Έρχομαι λοιπόν σε αυτό το σημείο να πω, πως δεν είμαστε καθόλου μα καθόλου προνοητικοί.

Οι κρατήσεις δεν πάνε καθόλου καλά. Για την ακρίβεια, είναι... στα τάρταρα! Παρά το γεγονός πως οι Ρώσσοι φέτος δεν θα πάνε στην Τουρκία για διακοπές, η Λέσβος όχι μόνο δεν κατάφερε να τους προσελκύσει, αλλά φαίνεται πως θα χάσει και αυτούς που είχε! Η προσφυγική κρίση και τα μεταναστευτικά ρεύματα, αποτρέπουν τους τουρίστες να έρθουν στο νησί μας.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, άδεια δωμάτια, λιγοστός κόσμος σε ταβέρνες, λιγοστά ψώνια, λίγες ενοικιάσεις αμαξιών κλπα.

Βολευόμαστε με το τώρα, και αφήνουμε το μετά. Κι αν κάποιος αναρωτηθεί " μα καλά όλα τα ξενοδοχεία δουλεύουν με μετανάστες και πληρώνονται τι να κάνουν τους τουρίστες" ας σκεφτεί όλο τον υπόλοιπο κλάδο ο οποίος θα παραπαίει.

Σε όλα αυτά, ο πολιτικός κόσμος κοιτάει απαθής, δίχως προτάσεις, δίχως σχέδιο. Μαριονέτες σε ένα έργο που έχει "κακούς" θεατές.

Αποκορύφωμα, ο Δήμαρχος μας, ο οποίος έκανε το εξής κορυφαίο. Ευχαρίστησε δημόσια ναυτιλιακή εταιρία για την παροχή δωρεάν εισιτηρίων στα ταξίδια της, για να μεταφέρονται μετανάστες που έχουν προβλήματα, όπως είχε ζητήσει η δημοτική αρχή. Μπράβο κύριε δήμαρχε, ιδιαίτερα αξιαίπενο για ανθρώπους που ήρθαν εδώ κατατρεγμένοι. Αλλά μια ερώτηση. Στον υπόλοιπο χρόνο της θητείας σας, γιατί δεν κάνατε το ίδιο για απόρους πολίτες του νησιού μας με σοβαρά προβλήματα που δεν τους έφτανε η σύνταξη να μεταβούν στην Αθήνα να γιατρευτούν;

Σε όλα αυτά,δεν αντιδράει κανείς. Η χώρα είναι σε άθλια κατάσταση, χτυπημένη απο παντού και όχι μόνο δεν μπορεί να επουλώσει τις πληγές της, αλλά επουλώνει και πόνο άλλων. Αλλά δεν έχουμε καταλάβει κάτι. Πως όλο αυτο το αλληλέγγυο σύστημα στο νησί μας, είναι πολύ καλά στημένο να οικονομάν εκατομμύρια ευρώ ορισμένοι, καθώς παράλληλα η απλή γριούλα της γειτονιάς δίνει το ψωμί της ημέρας της που είχε για να περάσει, σε προσφυγόπουλο. Άλλοι δηλαδή δίνουν αλληλεγγύη για χρήμα κι άλλοι δίχως κανένα αντάλλαγμα.

Πρέπει να μπει λοιπόν ένα στοπ. Ένας περιορισμός. Στις Μ.Κ.Ο. στα hot spot, στην ανεξέλεγκτη μπίζνα εις βάρος ανθρώπων. Ακόμη και στο αεροπλάνο, οι οδηγίες λένε. Πρώτα φοράς εσύ τη μάσκα σε περίπτωση προβλήματος και μετά βοηθάς τον διπλανό. Γιατί; Γιατί αν εσύ βαστάς στα πόδια σου, θα μπορέσεις να σώσεις και τον άλλο

Στη χώρα μας, παίρνουμε 100€ και πρέπει να δώσουμε σε φόρους κλπα 120€. Πόσο να επωμιστούμε και άλλα προβλήματα; Επανέρχομαι λοιπόν στον τίτλο και λέω. να σωθούμε, δεν είναι ρατσιστικό. Στην χώρα μας, προχωρήσαμε πολύ. Γίναμε ξαφνικά ψευτοπροοδευτικοί. Όποιο αγαπά τη χώρα είναι Χρυσαυγίτης. Όποιος κάνει το σταυρό του πιστεύει σε μαλακίες που δεν υπάρχουν, όποιος λέει πως πρέπει να πάνε κι αλλού οι μετανάστες όχι μόνο στην Ελλάδα είναι ρατσιστής.

Εσάς τους προοδευτικούς, τόσα χρόνια δεν είδα να βοηθάτε καμία γριούλα, κάποιο άπορο Έλληνα; Στη ζωή υπάρχει και το γκρι, όχι μόνο μαύρο ή άσπρο. Παν μέτρον άριστον. Εμείς, οι πρόγονοί μας το δίδαξαν στον κόσμο όλο. Να δεχόμαστε μετανάστες, αλλά με μέτρο. Να βοηθάμε απο το υστέρημα μας, αλλά με μέτρο.

To να βοηθάς αφού πρώτα έχεις φτιάξει τα του οίκου σου όχι μόνο δεν είναι ρατσιστικό, αλλά δείχνει και πολιτισμό, οργάνωση, μέτρο.

Εμείς όμως, έχουμε χάσει το μέτρο, τις αξίες, γενικότερα τα αυγά και τα πασχάλια. Ξυπνήστε, δείτε τη πραγματικότητα, μπροστά μας είναι!  Το καλοκαίρι αναμένεται "μαύρο" πρέπει να το σώσουμε πριν να είναι πολύ αργά!

Πρέπει να σωθούμε, δεν είναι ρατσιστικό!

Αναρτηση Σχολιου

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.


Warning: current() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/vhosts/kalloninews.gr/httpdocs/modules/mod_weather_gk4/helper.php on line 333

Καλλονή

Kalloninews - Το κέντρο της ενημέρωσης