Δημοτικό σχολείο Καλλονής | Ένα "κόσμημα" φωτίστηκε όπως του άρμοζε! (photo)
- teomizikas
- πριν από 7 ώρες
- διαβάστηκε 1 λεπτά
Μια σημαντική παρέμβαση ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου ο οποίος αντικατέστησε τον φωτισμό του Δημοτικού σχολείου Καλλονής αναδεικνύοντας το υπέροχο αυτό κτίριο.

Το δημοτικό σχολείο Καλλονής το 2026 θα έχει την τιμητική του καθώς θα συμπληρώσει 100 χρόνια παρουσίας προσφέροντας τεράστιο έργο στα πρώτα χρόνια όλων των παιδιών. Όλοι τρέφουμε αγάπη για το σχολείο αυτό καθώς εκεί μάθαμε τα πρώτα μας γράμματα και κάναμε τα πρώτα σχολικά μας βήματα.

Το Δημοτικό Σχολείο Καλλονής αποτελεί ένα σχολείο σπάνιας ομορφιάς. Η κατασκευή του κτιρίου είναι σχήματος “Π” με επιβλητική είσοδο, στην οποία δεσπόζουν Ιωνικού ρυθμού κίονες. Τριγύρω περιβάλλεται από έναν πολύ όμορφο κήπο.
Την κατασκευή ανέλαβε ο Μυτιληνιός αρχιτέκτονας Ασημάκης Φούσκας που ολοκλήρωσε τις εργασίες του κτιρίου το 1929 χάρη στις οικονομικές παροχές που παρείχαν οι ομογενείς Καλλονιάτες από την Αμερική, καθώς και οικονομική υποστήριξη από τη Μονή Λειμώνος.
Το 1929 έφτασε να φιλοξενεί 330 μαθητές και πρώτος διευθυντής του ήταν ο κος Αλέξανδρος Ελευθερίου.

Σήμερα, στο σχολείο φιλοξενούνται 12 αίθουσες (δυο για κάθε τάξη του δημοτικού), τμήμα ένταξης και τάξη υποδοχής, ολοήμερο σχολείο, εργαστήριο πληροφορικής, βιβλιοθήκη, αίθουσα εκδηλώσεων.

Θυμίζουμε πως ο Δήμος Δυτικής Λέσβου το έχει εντάξει και σε πρόγραμμα πλήρους συντήρησης και ενεργειακής αναβάθμισης και αναμένει για την έγκριση του για να προχωρήσει σε εργασίες.
Comments