top of page
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
REBRAND ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ - ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΕΙΔΗ
REPANIS TOURS

Ποιος ήταν ο «αθόρυβος» π.Νικόδημος Κουτσαμπάσης

Έκλεισε ακόμα μια Ιστορική σελίδα στην τοπική μας Εκκλησίας με τον θάνατο του πατήρ Νικόδημου Κουτσαμπάση.

 

Ο Πατήρ Νικόδημος Κουτσαμπάσης, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μηθύμνης και Ηγούμενος της Ιστορικής Ιεράς Μονής του Λειμώνος, ( Μονη του Αγίου Ιγνάτιου,στην Καλλονή της Λέσβου ).


Μια μορφή χαρισματική, απλός ταπεινός, και πνευματικά περισπούδαστος νους, να συμβουλεύσει, ν’αγαπήσει, να συμπαράσταθεί.


Πέρα από τις εγκύκλιες σπουδές , στον τόπο του ,ήταν απόφοιτος της εν Κωνσταντινούπολη, Μεγάλης του Γένους Σχολής της Χάλκης, και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής, του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Έλαβε την Μοναχική κουρά,στην Πάτμο, από τα Αγία χέρια, του νεοφανούς Οσιου, Γέροντος Αμφιλοχίου Μακρή, στο Κουβάρι της Πάτμου.


Μάλιστα βοήθησε και στις εργασίες ανέγερσης της Ιεράς Γυναικείας Μονής του Ευαγγελισμού, Μητρός Ηγαπημένου, της οποίας κτήτορας υπήρξε ο Γέροντας της Πάτμου, Όσιος, Αμφιλόχιος.


Όταν επέστρεψε με την ευλογία του Γέροντος του,στην ιδιαίτερη Πατρίδα του, εγκαταστάθηκε στην Ιερά Μονή Λειμωνος, ως Αδελφός και μετέπειτα Ηγούμενος μέχρι που για υπηρεσιακούς λόγους μετακινήθηκε στο Προσκύνημα του Ταξιάρχη, στον Μανταμάδο, ως Αρχιερατικός Επίτροπος.


Εξυπηρετούσε κατά σειρά όλες σχεδόν τις κενές ενορίες της Μητροπόλεως ως Λειτουργός, " χωρίς ύπνο και ανάπαυση τοις κροτάφοις" του κατά το γραφικό.


Υπήρξε περιφερόμενος Πνευματικός για τους έχοντας ανάγκη Χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεως, και μετά τον θάνατο του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής του Λειμωνος, Πατρός Νικοδήμου Παυλοπούλου, αναλαμβάνει και πάλι Ηγούμενος της Ιεράς του Μονής, παρά το βάρος της ηλικίας,των 85 ετών.


Περιφερόμενος καθημερινά όπου προέκυπτε ανάγκη.Μοίρασε την οικογενειακή του περιουσία στην Εκκλησία, αφού εξεπλήρωσε τις οικογενειακές του υποχρεώσεις σαν προστάτης της πολυμελούς του οικογένειας, λόγω Αγαμίας των αδελφών του.Μόνο ένας αδελφός ο Δημήτριος είναι στη ζωή.



Κείμενο του π.Ελευθεριου Καρμίρη

903 Προβολές0 Σχόλια

Σχετικές αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΟΚΤΟΡΙΔΟΥ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΤΡΥΦΩΝ
ΜΑΖΙ - ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
bottom of page